''η αστυνομια ενημερωθηκε στις 24 δεκεμβριου για την αδεια του χ.ξηρου''...

22:08 8/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Μία εβδομάδα πριν λάβει άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός και συγκεκριμένα στις 24 Δεκεμβρίου 2013, είχαν ενημερωθεί εγγράφως οι αστυνομικές αρχές από τη διεύθυνση των φυλακών του Κορυδαλλού, ...
υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, η Ελληνική Αστυνομία από τις 11-6-2013 είχε ζητήσει με έγγραφό της από τη διεύθυνση των φυλακών του Κορυδαλλού να ενημερωθεί για την επίμαχη άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού, μία εβδομάδα νωρίτερα.
Στις 24 Δεκεμβρίου 2013, η διευθύντρια του Κορυδαλλού με έγγραφό της προς τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Βίας, ενημέρωνε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 ο Χ. Ξηρός λαμβάνει 9ήμερη άδεια για να μεταβεί στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την 1η Ιανουαρίου 2014, κατά την οποία ο Ξηρός έλαβε την άδεια, η διεύθυνση των φυλακών του Κορυδαλλού απέστειλε νέο έγγραφο προς:
Τον Υπαρχηγό της ΕΛΑΣΤη ΓΑΔΑΤη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας – ΥΔΕΖΙ (Εγκλημάτων Ζωής και Ιδιοκτησίας)Τον Διοικητή Α. Τ Κορυδαλλού καθώς καιΤον Διοικητή Α. Τ Καλλικράτειας.Με το εν λόγω έγγραφο, η διεύθυνση των φυλακών του Κορυδαλλού ενημέρωνε ότι ο κρατούμενος έλαβε άδεια με προορισμό την Καλλικράτεια και επιστροφή 9 Ιανουαρίου 2014.
Όπως υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι παραπάνω ενέργειες αποδεικνύουν ότι οι αρμόδιοι των φυλακών είχαν ενημερώσει εγκαίρως την ΕΛΑΣ και καμία προειδοποίηση σχετικά με τις άδειες δεν αγνοήθηκε.
Παράλληλα, στο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφερόταν αορίστως και όχι ειδικώς για καταδίκους για θέματα τρομοκρατίας, ότι ικανός αριθμός αυτών, δεν επιστρέφει από άδειες.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα