Η εννοια του αυτοφωρου! ελευθερα... χωρις χειροπεδεσ!

10:27 2/10/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Κ.Π.
Σήμερα είχα ετοιμάσει ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα με τίτλο: «Πλειοδοσία των ιδιωτικών καναλιών». Μία παρουσίαση, του τρόπου με τον οποίο η Ελληνική ιδιωτική τηλεόραση, παρουσίασε και παρουσιάζει...
τα θλιβερά γεγονότα και την εγκληματική οργάνωση Χ.Α. κατά το κατηγορητήριο. Διάλογοι, σχόλια κατηγορίες και μακροσκελείς λεπτομέρειες, λες και απευθύνονται σε Έλληνες ψυχασθενείς. Από κοντά ακολουθεί και η ΔΤ το «μόρφωμα» που δεν κατάλαβε ότι είναι δημόσια.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το δημοσιογραφικό, αστυνομικό, δικαστικό και πολιτικό παραλήρημα, ένας γνωστός γιατρός, αφού τα
έψαλε σε όλους έθεσε το εξής ερώτημα με κάποιους προβληματισμούς για τον τρόπο σύλληψης των Χρυσαυγιτών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου και την ταχύτητα της δικαιοσύνης. Εγώ απλά το καταγράφω και εσείς δώστε όποιες ερμηνείες θέλετε. Προσωπικά είχα ξεχάσει το περιστατικό, μας το θύμισε ο γιατρός. Αυτό δεν σημαίνει συμψηφισμό γεγονότων. Απλά το περιστατικό αφορά πρώην βουλευτή και υπουργό, ο οποίος αντί για χειροπέδες και αυτόφωρο δεν συνέβη τίποτα , παρ' ότι βιαιοπράγησε σε αστυνομικό!
Ο λόγος για τον αγαπητό Κίμωνα Κουλούρη. Θα θυμάστε πριν 2-3 χρόνια. Πέρασε όλα τα φανάρια με κόκκινο, τον κυνηγούσαν περιπολικά, οδηγούσε με την άδεια που είχε λήξη, βιαιοπράγησε εναντίον αστυνομικού κατά τη σύλληψη! Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι, εάν αυτό δεν είναι αυτόφωρο; Τότε πιο είναι; Βέβαια το έγκλημα δεν έχει καμιά σχέση με μια παραβίαση πλημμελικού χαρακτήρα. Μιλάμε όμως για διαδικασία αυτοφώρου που η αστυνομία, σε ένα κλεφτρόνι του περνάει χειροπέδες και το πάει στο μπουντρούμι! Ο Τζοχαντζόπουλος έφυγε από το σπίτι του συνοδεία αστυνομικών σαν κύριος χωρίς χειροπέδες και κάμερες. Αντίθετα με τους Χρυσαυγίτες, βουλευτές και τον αρχηγό τους, υπήρξαν όχι μόνο χειροπέδες, αλλά και τηλεοπτικό Show μπροστά στις κάμερες! Επειδή ο κόσμος καταλαβαίνει πολλά, το θέτω σαν προβληματισμό, μετά την υπενθύμιση του γιατρού για ένα ξεχασμένο γεγονός!
Ηθικόν δίδαγμα. Μπορείτε να περνάτε κόκκινα φανάρια, να οδηγείτε χωρίς άδεια, να βιαιοπραγείτε εναντίον αστυνομικών, να σας συλλαμβάνουν, να μην σας περνάνε «βραχιόλια» και να μην πάτε στο αυτόφωρο! Και κάτι τελευταίο που αφορά το ίδιο το τραγικό γεγονός. Την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τόσο άδικο και απάνθρωπο τρόπο. Μάλιστα με πολιτικό περιεχόμενο όπως αποδείχτηκε, καταδικαστέα πράξη, από όλα τα κόμματα και την Ελληνική κοινωνία. Το απλό ερώτημα του κόσμου είναι: Εάν ένας τέτοιος θάνατος και με τον ίδιο τρόπο γινόταν σε έναν δεξιό, θα έπαιρνε τις ίδιες διαστάσεις και θα αντιμετωπιζόταν με τον ίδιο τρόπο; Ερώτημα...
Keywords
Τυχαία Θέματα