Η γαλλια δεν θα αποκλινει απο τους στοχους για το ελλειμμα, λεει ο μοσκοβισι


Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ταλαντευτεί σε ό,τι αφορά την προσπάθειά της να πετύχει μείωση του ελλείμματος...
και του δημοσίου χρέους της χώρας και δεν προτίθεται να αποκλίνει από τον στόχο αυτόν χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως συνέστησε το ΔΝΤ.

Μιλώντας από το Τόκιο, κατά την γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Τράπεζας
και του ΔΝΤ, τόνισε ότι «τίποτε εξ όσων η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Λαγκάρντ μάς λέγει δεν θα μάς κάνει να αποκλίνουμε από τις ειλημμένες κυβερνητικές μας δεσμεύσεις. Θέλουμε να μειώσουμε το δημόσιο χρέος, που είναι η μείζων προϋπόθεση για την αυριανή ανάπτυξη και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».

Η Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα συναινούσε να δοθούν στην Ελλάδα δύο επιπλέον έτη, για να επιτύχει την εξυγίανση του κρατικού της προϋπολογισμού στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής λιτότητας που εκπονείται σε συνεργασία με την τρόικα των δανειστών.

Πρόσθεσε δε ότι «αυτή η ρύθμιση μπορεί να μην αφορά μόνον την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία». Όπως υπογράμμισε, «αντί μιας μείωσης χρέους με τρόπο μαζικό, μετωπικό, ενίοτε είναι απαραίτητος λίγος περισσότερος χρόνος για τα κράτη που προσπαθούν να μειώσουν τα ελλείμματά τους».

Από την πλευρά του ο Μοσκοβισί είπε ότι «δεν ζητούμε επιμήκυνση και θα φέρουμε μέσα στο 2013 την αναλογία δημόσιου πρωτογενούς ελλείμματος προς ΑΕΠ στο 3%», όπως ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Κατανοώ ότι μπορεί να δοθεί παράταση στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, όμως η Γαλλία είναι η πέμπτη σε μέγεθος οικονομία παγκοσμίως. Αξιολογείται καλά στις αγορές σήμερα και η πολιτική της είναι να τιμά την υπογραφή της», συμπλήρωσε.

«Οι ευρωπαϊκοί λαοί—εμένα πρωτίστως με ενδιαφέρει ο γαλλικός—δεν μπορεί να βιώνουν μια τόσο υψηλή ανεργία επί μακρόν, δεδομένου ότι απειλεί αυτή την κοινωνική συνοχή», επισήμανε εξάλλου ο Μοσκοβισί , αναφερόμενος στην επισήμανση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, Γκάι Ράιντερ, ότι «σε σύγκριση με την αρχή του 2009, ο πλανήτης αριθμεί σήμερα τριάντα εκατομμύρια περισσότερους ανέργους».
Keywords
Τυχαία Θέματα