Η μεγαλυτερη θεατρικη παρασταση στη βουλη: πρωταγωνιστες τσιπρασ-λεβεντησ!

12:55 22/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Νομίζω ότι αν ζούσε ο Αισχύλος και Αριστοφάνης, και παρακολουθούσαν την θεατρική παράσταση στη βουλή, θα ένιωθαν μαθητές των ομιλητών που στήριξαν και ψήφισαν τον εκλογικό...
νόμο, με λέξεις, φράσεις και επιχειρήματα που ξεπερνούσαν τη δική τους φαντασία.

Κυρίως ο Αλέξης, με ένα ιδεολογικό «επίχρισμα» ιδεοληψιών και αναφορών σε άλλες συγγενικές δυνάμεις προσπάθησε να τους δελεάσει με το «μύθο» του Ηρακλή
θέτοντας το δίλλημα: «Επιλέξτε το δρόμο της Αρετής η το δρόμο της Κακίας». Μόνο που ο Αλέξης δεν προερχόταν από τους 12 άθλους(έστω και πολιτικούς) αλλά ούτε Ηρακλής ήταν. Πάντως η θεατρική παράσταση της βουλής είχε απ΄όλα. Ένταση, διαξιφισμοί, αλληλοκατηγορίες, υπαινιγμοί, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο τρόπος έκφρασης και ο χρωματισμός της φωνής του Αλέξη μαζί με την κίνηση των χεριών. Ο Αλέξης πρέπει να έχει μελετήσει πολύ Ανδρέα Παπανδρέου και τον μιμείται τέλεια(Μητσικώστα έρχεσαι δεύτερος). Ακόμα και σε φράσεις του. Όπως όταν έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στις εκλογές το 2019 που θα κερδίσει αλλά και τις μεθεπόμενε λέγοντας: «διότι ο λαός θα σας βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

Φράση την οποία έλεγε συχνά ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν τον επικαλέστηκε βέβαια, απλά ανέφερε: να χρησιμοποιήσω μια γνωστή φράση. Ο Αλέξης πρέπει να κάνει παρέα με «καφετζούδες» αστρολόγους, μέντιουμ, και κάθε λογίς μελλοντολόγους, και να τον έχουν πείσει ότι αυτός θα είναι ο νικητής και στις επόμενες και μεθεπόμενες εκλογές. Μπράβο Αλέξη «ονειροπόλε».

Κατά τα άλλα η βουλή είχε κομπάρσους, και χειροκροτητές που πλαισίωναν τους ομιλητές και ξεσπούσαν σε επευφημίες ανάλογα με τις κορώνες του κάθε ομιλητή. Την παράσταση όπως πάντα έκλεψε ο Βασίλης Λεβέντης. Αν δεν υπήρχε και αυτός να τους «διασκεδάζει», η βουλή δεν θα είχε ενδιαφέρον. Όπως θα είδαν οι τηλεθεατές, όσοι επέλεξαν να δουν την παράσταση της βουλής, θα τον είδαν να υποκλίνεται πολλές φορές μπροστά στους κομπάρσους της συμπολίτευσης ποτ ον χειροκροτούσαν. Βεβαίως τη νύφη πλήρωσαν πάλι τα κανάλια της διαπλοκής.

Ο Νίκος Βούτσης ξέφυγε από τα καθιερωμένα, μιλώντας για πολιτική και δημοσιογραφική «αλητεία». Ευτυχώς που δεν χρησιμοποίησε τον προσφιλή όρο «βοθροκάναλα».

Ψυχραιμία παιδιά, ψυχραιμία…. Το όνειρο της εξουσίας που ζείτε, οι του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάποτε τελειώνει με το ξύπνημα. Μια άλλη κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει ελπίδα και προοπτική στον Ελληνικό λαό που του στερήσατε με δόλιους τρόπους και ψεύτικες υποσχέσεις.

Μητσοτάκης η Τσίπρας θα το κρίνει ο Ελληνικός λαός. Πιστεύω να μην κάνει τα προηγούμενα λάθη του 2015…..
Keywords
Τυχαία Θέματα