Η οικονομια απαιτει συνεννοηση, τονιζουν εκπροσωποι των επιχειρηματιων

23:00 7/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος τονίζει ότι η αγορά και οι οικονομία απαιτούν το σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας προειδοποιεί ότι η ακυβερνησία θα αυξήσει τα λουκέτα, και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων επισημαίνει την...
ανάγκη συνεννόησης και σύνθεσης.

Δηλώσεις Μίχαλου

«Το εκλογικό αποτέλεσμα
εκ των πραγμάτων καθιστά δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ωστόσο, τώρα στα δύσκολα θα κριθεί η ωριμότητα και η σωφροσύνη των πολιτικών αρχηγών της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο κ. Μίχαλος εκτιμά ότι είναι εμφανές πως ο ελληνικός λαός εκφράστηκε με θυμό, τονίζει ότι «οι πολιτικοί οφείλουν να παραμείνουν νηφάλιοι, να σταματήσουν να λαϊκίζουν και να σκέφτονται μόνο τα μικροκομματικά τους οφέλη, να ομονοήσουν και να βάλουν πάνω από όλα την πατρίδα και την έξοδό της από την κρίση. Και αυτό δεν σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση -αν προκύψει- θα πρέπει να ακολουθήσει απαρέγκλιτα τους όρους των μνημονίων».

«Πρωτίστως, όπως το ΕΒΕΑ κατ' επανάληψη έχει επισημάνει, απαιτείται να υπάρξει μια επιτυχής επαναδιαπραγμάτευση συγκεκριμένων όρων του μνημονίου. Και μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας έχει τη δυνατότητα να πείσει τους εταίρους και τους δανειστές μας να αλλάξουν πολιτική».

Ανακοίνωση του ΣΒΒΕ

Στο ίδιο περίπου πνεύμα και η ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας: «Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα επιτείνει την ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για τη συνέχιση της αβεβαιότητας που αφορά τη μελλοντική πορεία της χώρας».

»Τα προβλήματα είναι πολλά, και οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη ακυβερνησία προφανείς: χρεοκοπία της Ελλάδας, έξοδος από το ευρώ και οικονομική καταστροφή για όλους μας. Γι’ αυτό επιβάλλεται, στις πραγματικά δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τους πολίτες της, να υπάρξουν συμφωνίες και συνεργασίες μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την αποτροπή του κινδύνου της εθνικής καταστροφή».

»Η οικονομία και ο ιδιωτικός τομέας δεν αντέχουν άλλο τους ακροβατισμούς, τα πειράματα και την αναβλητικότητα. Παράταση της κρίσης θα οδηγήσει με βεβαιότητα στον πολλαπλασιασμό των λουκέτων και σε πλήρη κατάρρευση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, με κατακόρυφη αύξηση της ανεργία».

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

«Η συνεννόηση, η σύνθεση, η συνεργασία και η ανανέωση ιδεών και δυνάμεων με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι το εθνικό ζητούμενο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε σήμερα σε μία μεταβατική περίοδο που ενέχει σοβαρούς κινδύνους».

«Με δεδομένη την έναρξη μίας πολύ δύσκολης, αλλά και σημαντικής για την οικονομία μας τουριστικής περιόδου, που η θετική εξέλιξή της απαιτεί ηρεμία κα
Keywords
Τυχαία Θέματα