Η ουγκαντα αναγνωρισε την ανεξαρτησια του κοσοβου

19:33 17/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Ουγκάντα είναι το 88ο κράτος που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, όπως ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην Πρίστινα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσόβου Μπετζέτ Πατσόλι. «Πραγματικότητα που δεν μπορεί να αναστραφεί»...
υπογράμμισε η πρόεδρός του Κοσόβου
«Η Δημοκρατία του Κοσόβου είναι μια διεθνής πραγματικότητα που δεν μπορεί να αναστραφεί κι ένα αδιάσπαστο κράτος» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κοσόβου Ατιφέτε Γιαχγιάγκα, σε δεξίωση που παρέθεσε στην Πρίστινα, με αφορμή την τέταρτη επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

«Η Δημοκρατία του
Κοσόβου έχει φτάσει στην τέταρτη επέτειο της ανεξαρτησίας του, έχοντας αναγνωριστεί από 87 χώρες ανά τον κόσμο κι έχοντας καταστεί παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας, με ξεκάθαρο στόχο την ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα το καταστήσει ισότιμο μέλος στην κοινωνία των εθνών» υπογράμμισε η κ. Γιαχγιάγκα.

«Έχουμε επιλέξει την οδό του διαλόγου, των ειρηνικών λύσεων και συμφωνιών, χωρίς να εκχωρούμε τη δική μας ταυτότητα, την κυριαρχία και την ακεραιότητά μας» συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κοσόβου.

Η κ. Γιαχγιάγκα υπογράμμισε ότι στόχος του Κοσόβου είναι «να καταστεί μια χώρα μεγάλης δυναμικής στον τομέα των επενδύσεων, ηγέτιδα στην περιοχή των Βαλκανίων».

Το Κόσοβο, είπε, «έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, είναι μια χώρα ενός νέου οράματος, στόχος της οποίας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας για νέους ανθρώπους και η άνοδος του (βιοτικού) επιπέδου σ' αυτό των ανεπτυγμένων χωρών».

Σύμφωνα με την κ. Γιαχγιάγκα, το Κόσοβο είναι ένα κράτος «που έχει οικοδομηθεί πάνω σε κοινωνικές αρχές και ελευθερίες των πολιτών».
Keywords
Τυχαία Θέματα