Η πειραιως δειχνει το δρομο της αναπτυξης

ΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟ 4,64% ΤΗΣ BCP ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Τεράστιας στρατηγικής σημασίας, ήταν το επιτυχημένο placement της πορτογαλικής BCP αξίας 500 εκατ. ευρώ, όσον αφορά στις μετοχές της τράπεζας Πειραιώς, δείχνοντας έτσι το δρόμο για ταχύτερη επιστροφή των τραπεζών στον...
ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες τα βασικά hedge funds που είναι
ήδη μέτοχοι στην τράπεζα Πειραιώς αγόρασαν το μεγαλύτερο μέρος των 235 εκατ μετοχών της τράπεζας Πειραιώς μαζί με τα warrants.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το bankingnews.gr, νέες μεγάλες θέσεις απέκτησαν το Baupost, το York Capital, το Wellington Capital Management, το Stratford αλλά και το hedge funds Paulson.
Από αυτά τα hedge funds την μεγαλύτερη θέση πήρε το Baupost το οποίο πλέον κατέχει πάνω από 400-420 εκατ μετοχές μαζί με τα warrants αν τα εξασκούσε δηλαδή περίπου το 8-8,1% της τράπεζας Πειραιώς και αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο μετά το ΤΧΣ.
Το αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι μετά από 7 χρόνια αποχής από την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά επανεμφανίστηκαν τα pension funds που αποτελεί θετική έκπληξη.
Με βάση εκτιμήσεις τα pension funds τα οποία είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές απέκτησαν μετοχές που αντιστοιχούν περίπου στο 1% της τράπεζας Πειραιώς.
Για πρώτη φορά εδώ και 7 χρόνια που καταγράφεται με μαζικό τρόπο επανεμφάνιση των pension funds στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με επίκεντρο τον τίτλο της Πειραιώς.
Η αύξηση των επενδυτικών θέσεων των hedge funds ωστόσο γεννά ερωτηματικά.
Γιατί τα hedge funds αφού δεν θα ασκήσουν – οι πιθανότητες είναι 99% - τα warrants αποκτούν μετοχές και warrants της τράπεζας Πειραιώς;
Η απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι τα hedge funds γνωρίζουν ότι τα warrants είναι option και οι option δεν ασκούνται στην αρχή της διαδικασίας εξάσκησης αλλά στο τέλος.
Ως εκ τούτου θεωρούν ότι σε βάθος χρόνου υπάρχουν περιθώρια ανόδου στο ελληνικό χρηματιστήριο ώστε όταν αποφασίσουν να πωλήσουν να αποκομίσουν τεράστιες αποδόσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα