Η τηλεοραση προσπαθει με μαλαξεις...

12:23 8/10/2013 - Πηγή: Fimotro

...ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ «ΖΩΗ!» ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ(!)
Γράφει ο Κ.Π.
«Πετυχημένος άνθρωπος είναι κάποιος που μπορεί να στήσει στέρεα θεμέλια με τα τούβλα που του έχουν πετάξει οι άλλοι». David Brinkley Αμερικανός δημοσιογράφος τηλεόρασης. Μετά...
τη 17η Σεπτεμβρίου και τη δολοφονία του Π. Φύσσα, έχει πέσει τόσο τηλεοπτικό τούβλο, που αν κάποιοι το είχαν εκμεταλλευτεί, θα είχαν χτίσει ουρανοξύστες! Ο Έλληνας εθίζεται εύκολα στον πόνο το δάκρυ και το αίμα του άλλου ακόμη
και όταν είναι καταδικασμένος εις θάνατον! Συμπάσχει με τον πόνο απ'όπου και αν προέρχεται. Είκοσι ημέρες τώρα, κάθε βράδυ τα κανάλια, του έχουν πρήξει το συκώτι με τη Χ.Α.

Διάλογοι, αποκλειστικότητες, ντοκουμέντα, αποκαλύψεις και λεπτομέρειες μέσα από την κλειδαρότρυπα. Μαρτυρικές καταθέσεις και αποσπάσματα μαρτυριών, για το πιο κανάλι θα πλειοδοτήσει και θα δώσει πιο γρήγορα το κλάμα το δάκρυ και τον πόνο! Στην παγίδα πέφτουν, γονείς, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, τους οποίους εκμεταλλεύονται τηλεοπτικά, μέσα από τη λύπη και το δάκρυ τους, για τα 5 λεπτά δημοσιότητας.
Τη να σου πει ένας γονιός μια μάνα που έχασε το παιδί της; Μόνο συγκίνηση και δάκρυ μπορεί να δώσει. Σίγουρα θα διαφωνούν οι αστυνομικοί ρεπόρτερς μαζί μου, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Πολλά από τα ρεπορτάζ που έχω δει, αν είχαν γίνει σε Αμερικανικό δίκτυο με τόση φλυαρία και διάρκεια, θα είχαν απολυθεί αυτοί οι δημοσιογράφοι.
Αυτό θέλει και ο τηλεοπτικός φακός. Έτσι κάθε βράδυ ένας νέος μάρτυρας (προστατευόμενος) εμφανίζεται και εξάπτει τη φαντασία του Έλληνα τηλεθεατή, ανεξάρτητα αν τα όσα λέει είναι αλήθεια η ψέματα. Από τη μικρή οθόνη μαθαίνει για ομαδάρχες, πυρηνάρχες, τάγματα εφόδου, όπλα κρυμμένα σε μοναστήρια, σε γιάφκες. Έρευνα σε όλη την Ελλάδα, για τεκμήρια και ντοκουμέντα. Οι οργάνωση έχει επαγγελματίες δολοφόνους, κάνει βασανιστήρια και σε όλα αυτά επικεφαλής βρίσκονται άνθρωποι του κοινοβουλίου. Κάτι που ο ανθρώπινος «νους» αδυνατεί να συλλάβει. Ακούει ότι έσφαζαν αρνιά σε μαντρί για να εκπαιδεύονται πως θα σφάζουν ανθρώπους. Ακούει ότι ήθελαν να μπούν στη βουλή με τα Τανκς και να καταλύσουν τη Δημοκρατία. Ακούνε για εκτόξευση ρουκέτας στο κέντρο της Αθήνας και τρελαίνονται, αφήνοντας τη φαντασία τους να ταξιδεύει. Ψυχραιμία και νηφαλιότητα στην ενημέρωση δεν υπάρχει.

Η Ιστορία μοιάζει με βουλευτές, που όσο βρίσκονται μέσα στο κόμμα δεν μιλάνε, μόλις φύγουν, διαγραφούν, η κάτι απρόοπτο συμβεί, αρχίζουν οι αποκαλύψεις! Ο Έλληνας όμως είναι πονηρός και δεν πιστεύει εύκολα όσα βλέπει και ακούει από τα ιδιωτικά κανάλια και λειτουργεί ανάποδα(!). Οι δικογραφίες γίνονται φέιγ βολάν(αυτό μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει). Μαρτυρία-σόκ. Μαρτυρία-βόμβα. Αποκάλυψη μεγατόνων, και πολλά άλλα. Μήπως λοιπόν η καθημερινή προβολή και η πλύση εγκεφάλου εναντίον, λειτουργεί υπέρ της Χ.Α; Ας το προσέξουν αυτό καναλάρχες, τηλεσχολιαστές, τηλεπαρουσιαστές/τριες. Η υπερβολή πάντα ήταν με τον αδύναμο, και ότι αυτό συνεπάγεται. Καλό θα είναι τα ΜΜΕ να μείνουν στην ενημέρωση και μόνο. Σχόλια παρεμβάσεις και επιθέσεις με ομαδικά πυρά, πόντους στο θύμα δίνουν. «Δρυός παισούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Η αρνητική υπερπροβολή της Χ.Α. κερδίζει δεν χάνει, όταν προβάλλεται καθημερινά. Ρωτήστε επικοινωνιολόγους και ψυχιάτρους. Αφήστε λοιπόν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Με την καθημερινή προβολή, της κάνετε μαλάξεις για να της δώσετε το φιλί της ζωής! Ο κοσμάκης παλεύει και αγωνίζεται για την 24ωρη επιβίωσή του, όλα τα άλλα τον αφήνουν αδιάφορο. Μάλλον τον εκνευρίζουν και τον οδηγούν στα άκρα.. Δεν είναι τυχαίο, ότι παρά τα όσα έχουν συμβεί με τη Χ.Α. «Εγκληματική οργάνωση, δολοφονίες επιθέσεις, συλλήψεις, φυλακίσεις», τα ποσοστά της παραμένουν πολύ υψηλά,(εξακολουθεί να είναι τρίτο κόμμα) όπως έδειξαν οι χθεσινές μετρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι της δεν έχουν πειστεί για τις πολιτικές, δικαστικές και αστυνομικές επιλογές εις βάρος της. Όταν μάλιστα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός και οι αποδείξεις για όσα την κατηγορούν δεν αποδειχτούν με στοιχεία και ντοκουμέντα η παραμείνουν έωλες, δεν θέλω να φανταστώ τις επόμενες κυβερνητικές κινήσεις και αντιδράσεις όλων των κομμάτων.

Έχω όμως μια απορία... Καλά η 17Ν ήταν μια κλειστή οργάνωση 10-15 ατόμων και χρειάστηκαν 25 και πλέον χρόνια να εξαρθρωθεί τυχαία από ένα λάθος! Η χούντα το '67 μέσα σε ένα βράδυ μάζεψε αρκετές χιλιάδες. Όλοι αυτοί(100νταδες χρυσαυγίτες) με τόσα εγκλήματα γιατί κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, τόσα χρόνια; Και κάτι που γίνεται στις ξένες μυστικές υπηρεσίες. Τόσο δύσκολο ήταν να μπούνε μέσα στον πυρήνα, της εγκληματικής οργάνωσης, πριν δυο-τρία χρόνια, πράκτορες και να έχει από πρώτο χέρι υλικό-Αστυνομία-για την εξόντωσή της και όχι από μάρτυρες που δεν γνωρίζουμε τη προβλήματα αντιμετωπίζουν, η κάτω από ποια πίεση μπορεί να ενεργούν, όσο αξιόπιστοι και αν είναι; Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου. Η καταγγελία της προέδρου δικαστών και εισαγγελέων κ.Θάνου για τα ΜΜΕ δεν ήταν τυχαία.
Keywords
Τυχαία Θέματα