Ιδανικος αυτοχειρας...

16:57 1/12/2011 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Παρακολουθώντας,όπως και οι περισσότεροι 'Ελληνες, τις πολιτικές κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά, κατά το διάστημα τουλάχιστον των τριών εξαιρετικά δύσκολων τελευταίων μηνών για τον τόπο μας,μου γεννήθηκαν εύλογες σκέψεις και ερωτηματικά. Αυτά...
έχουν να κάνουν με τις αιτίες που οδηγούν συστηματικά τον αρχηγό της πάλαι ποτέ αξιωματικής αντιπολίτευσης-αφού μετά το πολιτικό συνονθύλευμα που υποτίθεται ότι
μας κυβερνά ο θεσμικός ρόλος της ΝΔ ουσιαστικά έπαψε να υπάρχει-να αποδομεί μέρα με τη μέρα, τόσο την όποια πολιτική ισχύ έχει απομείνει στη ΝΔ,όσο και τη δική του,ως πιθανού μελλοντικού πρωθυπουργού,όταν και αν θα γίνουν εκλογές.
Οι πολιτικές κινήσεις του που μπαίνουν κυρίως στο μικροσκόπιο της κριτικής των πολιτικοποιημένων πολιτών είναι οι εξής:
1.Η αλλαγή στη στάση του όταν από ένθερμος υποστηρικτής των πρόωρων εκλογών γίνεται ξαφνικά πιο ψύχραιμος παρατηρητής και αποφασίζει να δώσει χρόνο και αυτό πάντα για το καλό της Ελλάδας.
2.Ενώ σε κάθε δήλωση του μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου,ξαφνικά αρχίζει να μιλάει για τροποποιήσεις κάποιων όρων υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
3.Ενώ ζητά εκλογές και αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με την κυβέρνηση Παπανδρέου,αποφασίζει τελικά όχι μόνο να συνεργαστεί μαζί τους,αλλά συναινεί και στη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία συμμετέχει και ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάνοντας έτσι άνοιγμα και προς τα πιο δεξιά.
4.Πείθεται και συναινεί επίσης στην τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του Πρωθυπουργού,ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι ο Λουκάς Παπαδήμος αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επιλογή του γαλλογερμανικού άξονα και των τραπεζιτών.
5.Ενώ δεσμεύεται δημόσια,χωρίς να του το ζητήσει κανείς,τουλάχιστον πέντε φορές,λέγοντας ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας αποτελεί και δέσμευση του για την τήρηση των συμφωνηθέντων και ότι δεν πρόκειται να στείλει και να υπογράψει καμία απολύτως επιστολή στους δανειστές μας,σπεύδει να τη στείλει,αλλάζοντας πολλά από αυτά που αρχικά είχε πει στον ελληνικό λαό,πολύ συντομότερα από το χρονικό περιθώριο που είχε στη διάθεση του για να αποφασίσει.Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι πηγές του ΔΝΤ διευκρίνισαν ότι ουδέποτε είχε ζητηθεί παρόμοια επιστολή από τους πολιτικούς αρχηγούς.
6.Οι εσωκομματικές του επιλογές τόσο σε σχέση με τις εκλογικές λίστες(υιός Ψυχάρη κλπ),όσο και η αποδοχή του διορισμού του Παντελή Καψή στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα το πρωί και η τοποθέτηση του αρθρογράφου του Έθνους Παναγιώτη Παναγιώτου στην διοίκηση της ΕΡΤ,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Fimotro.Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Παναγιώτου έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ΕΤ2 το 1993 με εντολή Ανδρέα Παπανδρέου,στη συνέχεια το 1995 γίνεται Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε,ενώ το 1997 αναλαμβάνει εκ νέου την ίδια θέση,αυτή τη φορά με εντολή Κώστα Σημίτη.
Η αλλοπρόσαλλη πολιτική συμπεριφορά
Keywords
Τυχαία Θέματα