Ηπα: ο προεδρος ομπαμα θα υποδεχθει την προεδρο της βραζιλιας ρουσεφ στον λευκο οικο τον ιουνιο

08:17 8/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ θα συναντηθεί με τον ομόλογό της των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για πρώτη φορά στο Λευκό Οίκο τον Απρίλιο, ανακοίνωσε χθες η αμερικανική προεδρία. Η συνάντηση της 9ης Ιουνίου θα επικεντρωθεί σε θέματα εμπορίου, ενέργειας, οικονομικής... συνεργασίας, διμερούς, περιφερειακού και πολυμερούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου Είχαν συζητήσει για τα θέματα αυτά κι όταν ο Ομπάμα είχε επισκεφθεί
τη Βραζιλία στα τέλη του Μαρτίου του 2011. Θα λάβουν επίσης μέρος στη σύνοδο διευθυνόντων συμβούλων επιχειρήσεων από τις δύο χώρες.
Η διμερής συνάντηση προηγείται της Συνόδου Κορυφής της Αμερικής τον Απρίλιο στην Κολομβία και της συνάντησης των κρατών-μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20) τον Ιούνιο στο Μεξικό.Ο Ομπάμα είχε χαιρετίσει την «εκπληκτική άνοδο» της Βραζιλίας στην διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα πέρυσι, όταν άρχισε μια περιοδεία του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, χαρακτηρίζοντάς την υπόδειγμα μετάβασης στην δημοκρατία και στην ανάπτυξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα