ΗΠΑ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΥΡΑΥΛΩΝ PATRIOT ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα υπέγραψε την εντολή για την αποστολή δύο συστοιχιών πυραύλων Patriot στην Τουρκία και 400 μελών στρατιωτικού προσωπικού για τη λειτουργία τους, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. «Ο σκοπός αυτής της... ανάπτυξης είναι να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι ΗΠΑ, σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, θα υποστηρίξουμε την άμυνα της Τουρκίας, ειδικά σε σχέση με τις δυνητικές απειλές που προέρχονται από την Συρία», είπε ο εκπρόσωπός του λίγο πριν ο Πανέτα φτάσει στην Τουρκία όπου θα πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη.

Συνολικά θα σταλούν στην Τουρκία έξι συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ -δύο από τις ΗΠΑ, δύο από τη Γερμανία και δύο από την Ολλανδία, αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times. Οι έξι συστοιχίες θα τεθούν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Το σύστημα Patriot είναι σχεδιασμένο για να αναχαιτίζει αεροσκάφη ή πυραύλους. Η Τουρκία έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να αναπτύξει πυραύλους Πάτριοτ για να ενισχύσει τα μήκους 900 χιλιομέτρων σύνορά της με τη Συρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα