Ισραηλ: κοινη εκλογικη καθοδος νετανιαχου - λιμπερμαν


Την κάθοδό τους με κοινό ψηφοδέλτιο στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 22ας Ιανουαρίου ανακοίνωσαν το βράδυ της Πέμπτης ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ηγέτης του δεξιού...
Λικούντ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Εξωτερικών Άβινγκτορ Λίμπερμαν, αρχηγός του κόμματος της ισραηλινής ακροδεξιάς.

Σε μια σύντομη τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η ενοποίηση των δυο κομμάτων «θα μας δώσει τη δύναμη να προστατεύσουμε το Ισραήλ από εξωτερικές απειλές, και την ικανότητα να επιτύχουμε οικονομικές
αλλαγές».

Το Λικούντ έχει σήμερα 28 βουλευτές και το Ισραήλ Μπεϊτενού 15, σύνολο 120 στην Κνεσέτ. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι δύο σχηματισμοί θα πρέπει λίγο-πολύ να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους ή ακόμη και να τις ενισχύσουν στις επόμενες εκλογές.

Οι Νετανιάχου και Λίμπερμαν έκαναν τις διαπραγματεύσεις τους κρυφά πριν από την ανακοίνωση αυτής της «συμμαχίας έκπληξης» που θα τους επιτρέψει σχεδόν σίγουρα να σχηματίσουν το πολιτικό τους μπλοκ και ακόμη να σχεδιάσουν και την επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού.

Το ισραηλινό Κοινοβούλιο ψήφισε για τη διάλυσή του στις 15 Οκτωβρίου και προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 22 Ιανουαρίου του 2013, μια εκλογή στην οποία ο Νετανιάχου είναι μεγάλο φαβορί εν μέσω κλίματος περιφερειακών εντάσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα