Ισραηλ: «στο τραπεζι ολες οι επιλογες που αφορουν το ιραν»

17:09 2/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, δεν απέκλεισε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, εάν οι διεθνείς κυρώσεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Η δήλωση αυτή έγινε μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην...
Ουάσινγκτον.
«Περιμένουμε ακόμα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διεθνής κοινότητα είναι σε θέση να θέσει υπό έλεγχο την απειλή αυτή. Οι κυρώσεις είναι ένα σωστό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως, παρά τις κυρώσεις, δε βλέπουμε να είναι έτοιμο το ιρανικό καθεστώς να εγκαταλείψει τις πυρηνικές φιλοδοξίες του», ανέφερε ο Λίμπερμαν.
Ο
Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να δεχθεί τη Δευτέρα τον Νετανιάχου. Η Ουάσινγκτον επιμένει να μην επιτεθεί το Ισραήλ χωρίς προηγούμενη συμφωνία. Το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα είναι το βασικό θέμα των συνομιλιών Ομπάμα-Νετανιάχου.
«Είναι ένα απαράδεκτο καθεστώς, όπως απαράδεκτα είναι και τα μηνύματα που στέλνει στον κόσμο», τόνισε ο Λίμπερμαν, υπενθυμίζοντας τις «στενές σχέσεις της Τεχεράνης με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ». Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη και την κατάσταση στη Συρία, λέγοντας πως "πρέπει κατ΄αρχήν να σταματήσει αυτή η αιματοχυσία.Ελπίζουμε ότι τελικά θα δούμε τη Συρία σαν μια νέα δημοκρατική χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο».
Keywords
Τυχαία Θέματα