Ιταλια: οργιο φοροδιαφυγης στις επιχειρησεις του τορινο

16:13 21/8/2012 - Πηγή: Fimotro

Αποκαλυπτικοί ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε το περασμένο σαββατοκύριακο η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, καθώς...
το 60% των εμπόρων στο Τορίνο δεν εκδίδει αποδείξεις.

Συνολικά, ελέγχθηκαν 200 εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ πέρυσι σε ανάλογη επιχείρηση το ποσοστό που διαπιστώθηκε ότι φοροδιέφευγαν ανερχόταν στο 50%.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν τρεις ημέρες, πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας, ανέφεραν ότι «ο φετινός φιλόδοξος στόχος είναι να μπορέσουν να εισπραχθούν χάρη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέχρι και δεκαπέντε δισ. ευρώ».
Γεγονός που σημαίνει ότι τους τελευταίους μήνες του χρόνου, η οικονομική αστυνομία πρέπει να εντατικοποιήσει τους ελέγχους της, ώστε να μπορέσει το σύνολο των φορολογικών ελέγχων να φτάσει τους 380.000, όπως έχει προγραμματιστεί από το τέλος του 2011.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχε ανακαλυφθεί μια οικογένεια «εικονικών τυφλών». Ειδικότερα, μια μητέρα, τα δυο της παιδιά και ο αδελφός της εισέπρατταν εδώ και 30 χρόνια αναπηρική σύνταξη λόγω τυφλότητας, ενώ δεν είχαν κανένα πρόβλημα όρασης. Τώρα αναμένεται να κληθούν να επιστρέψουν στα ταμεία του ιταλικού κράτους σχεδόν 500.000 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα