Ιταλια: ψαχνουν στα συντριμμια για επιζωντες

21:53 29/5/2012 - Πηγή: Fimotro

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό αγνουμένων στα συντρίμμια μετά το φονικό σεισμό 5,8 Ρίχτερ στη...
βόρεια Ιταλία, με 17 νεκρούς μέχρι στιγμής.
Τα σωστικά συνεργεία επικεντρώνονται σε βιομηχανική μονάδα της Μεντόλα, όπου έχασε τη ζωή του ένας εργάτης και άλλοι τρεις αγνοούνται. Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που ψάχνουν αδιάκοπα μέσα στα συντρίμμια. Τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, ενισχύουν, τώρα, και οι άνδρες και γυναίκες του στρατού.
Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό οι νεκροί είναι 17 και οι αγνοούμενοι
10, ενώ αυτοί που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ανέρχονται συνολικά, από την πρώτη δόνηση της 20ης Μαίου, σε 15.000. Πολλοί πρόκειται να μεταφερθούν, απόψε, σε ξενοδοχειακές μονάδες, στην οροσειρά των Απεννίνων, διότι είναι αδύνατον να φιλοξενηθούν όλοι σε καταυλισμούς.
Παράλληλα, στο διαδίκτυο, συνεχίζονται οι εκκλήσεις να ακυρωθεί η στρατιωτική παρέλαση για την γιορτή της αβασίλευτης Δημοκρατίας, στις 2 Ιουνίου και να καταβληθεί όλος ο σχετικός προϋπολογισμός στους σεισμοπαθείς της Εμίλια Ρομάνια.
«Η Εμίλια Ρομάνια και η Ιταλία θα ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο. «Είμαι βέβαιος ότι θα την ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες.
Keywords
Τυχαία Θέματα