Ιταλια: στο 1 δις. ευρω οι αποζημιωσεις για την τραγωδια του concordia

19:48 20/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Το ένα δισεκατομμύριο ευρώ μπορεί να φτάσουν τα αιτήματα αποζημίωσης για την τραγωδία του Concordia, όσα δηλώνουν στον ιταλικό Τύπο στελέχη του τομέα των ασφαλιστικών εταιριών. Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα γράφει ότι αν κανείς συνυπολογίσει τα αιτήματα αποζημίωσης...
που θα υποβάλουν οι ναυαγοί, το ιταλικό κράτος και οι περιφέρειες, μπορεί να καταρριφθεί κάθε προηγούμενο ρεκόρ τουλάχιστον στην πρόσφατη ιταλική ιστορία.

Οι έρευνες της πυροσβεστικής και των σπηλαιολόγων διεκόπησαν και πάλι λόγω θαλασσοταραχής με τους νεκρούς να ανέρχονται στους έντεκα και αγνοούμενοι παραμένουν είκοσι
ένας άνθρωποι.

Η εισαγγελία του Γκροσέτο κατέθεσε ένσταση με την οποία ζητεί να επανεξετασθεί η απόφαση δικαστικού αρμόδιας για τις προκαταρκτικές έρευνες, η οποία αποφάσισε ότι ο κυβερνήτης του πλοίου, Φραντσέσκο Σκετίνο, έπρεπε να τεθεί υπό κατ' οίκον κράτηση. Εισαγγελείς θεωρούν ότι ο Σκετίνο μπορεί να προσπαθήσει να αλλοιώσει και να αποκρύψει αποδεικτικά στοιχεία και για το λόγο αυτό πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή.

Παράλληλα συνεχίζονται οι ανακρίσεις μελών του πληρώματος, των στενών συνεργατών του πλοιάρχου και ιθυνόντων της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Προς το παρόν τους ζητείται να προσέλθουν στην εισαγγελία ως μάρτυρες. Δεν αποκλείεται όμως τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν και νέες κλήσεις σε απολογία.
Keywords
Τυχαία Θέματα