ΚΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ

12:26 21/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Υπέρ της υποψηφιότητας της Κριστίν Λαγκάρντ για τη διαδοχή του Στρος-Καν στο ΔΝΤ τάσσεται, μετά τη Μέρκελ, και ο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που χαρακτηρίζει τη γαλλίδα ομόλογό του ως «την καλύτερη ευκαιρία της Ευρώπης για να καταλάβει και πάλι αυτή τη θέση». «Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι πλήρως κατάλληλη ως...πρόσωπο για τη θέση αυτή. Απολαμβάνει σεβασμού και
εκτίμησης σε όλο τον κόσμο της οικονομίας. Αλλά είναι κρίσιμο τώρα η Ευρώπη να μιλήσει με μια φωνή για τη διαδοχή στο ΔΝΤ», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild, σημεία της οποίας έγιναν γνωστά το Σάββατο.

Αποσύρθηκε ο ΝτερβίςΤην ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι πιέσεις από τις αναπτυσσόμενες χώρες, που ζητούν από Ευρώπη και ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε παρασκηνιακή συμφωνία για τον διοικητή του Ταμείου.Πάντως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Κεμάλ Ντερβίς, που μέχρι πρότινος ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος από το μπλοκ των αναπτυσσόμενων χωρών, δήλωσε την Παρασκευή ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση της θέσης. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα των New York Times, που ανέφερε ότι ο Ντερβίς είχε συνάψει σχέση με υφιστάμενή του, όταν υπηρετούσε σε διοικητική θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Keywords
Τυχαία Θέματα