''καλυτερα τα πραγματα του χρονου''...

12:23 15/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ...
Στο βήμα του συνεδρίου του Economist βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος επιβεβαίωσε τη συμφωνία της Τρόικας με την κυβέρνηση για τις τρέχουσες συζητήσεις που αφορούσαν στην επανεξέταση του προγράμματος...
«Αυτό θα ανοίξει δρόμους για περαιτέρω βήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Τρόικας από την πλευρά του ΔΝΤ.

«Η
Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση», σημείωσε, ενώ για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο είπε από το βήμα του συνεδρίου:«Δεν έχουν υπάρξει αναγκαστικές απολύσεις στο δημόσιο. Πρέπει να εξισορροπήσουμε αυτό που συμβαίνει στο δημόσιο με αυτό που συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα. Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν, η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό και λαμβάνει μέτρα».

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, «οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι ανεπιτυχείς» δήλωσε ο επικεφαλής της Τρόικας τονίζοντας «χρειάζεσαι νέα άτομα για να έχεις έναν αποδοτικό δημόσιο τομέα. Δε θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας. Θα υπάρξει αντικατάσταση προσώπων με νέα. Η κυβέρνηση κάνει πολύ αποφασισμένα αυτή την προσπάθεια».

Ο Πολ Τόμσεν εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι καλύτερος για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους και θα πετύχει σύντομα πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε.

«Θα δούμε σταδιακά ανάκαμψη τους επόμενους 12-18 μήνες» δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Πολ Τόμσεν.

«Τα 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης αποτελούν τη βάση για την υπόθεση εργασίας ότι οι τράπεζες αργά αλλά σταθερά θα διευρύνουν τους ισολογισμούς τους. Δε θέλουμε στεγνές τράπεζες» είπε ο κ. Τόμσεν εμμένοντας στην άποψή του ότι η Ελλάδα πρέπει να προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα