«καμια ανοχη» λεει για το περιστατικο στη σχολη ευελπιδων ο γ. ραγκουσης

19:36 2/12/2011 - Πηγή: Fimotro
«Ούτε συγκάλυψη, ούτε εφησυχασμός. Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές, αλλά και καμία υπερβολή ή λάθος γενίκευση που θα έστελνε λάθος μηνύματα» δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης αναφορικά με την αμαύρωση...
της επετείου του Πολυτεχνείου με χουντικούς ύμνους.

«Η Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας
στη Βουλή, αναφορικά με την αποκάλυψη της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το περιστατικό υπήρξε, και το γεγονός είναι πραγματικό και αξιολογείται ως σοβαρό.

Πάντως, σημείωσε ότι η έρευνα που έχει γίνει «δεν μας επιτρέπει να οδηγηθούμε και να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή γενικότερο θέμα».

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε λάθος το να «γενικεύσει κανείς και να προχωρήσει σε συμπεράσματα δίχως πραγματική τεκμηρίωση», ωστόσο, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει «ούτε εφησυχασμός, ούτε διάθεση συγκάλυψης».

Πρόσθεσε ότι «η Δημοκρατία ξέρει και να τιμωρεί παραδειγματικά αλλά και να διαπαιδαγωγεί και να πλάθει δημοκρατικές συνειδήσεις, δίνοντας και την δυνατότητα της μεταμέλειας» και αναφέρθηκε στις πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν ήδη ενώ διερευνάται και το ποινικό σκέλος καθώς η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου.

Όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης πέραν του γεγονότος αυτού καθ’ εαυτού, προκύπτει θέμα και από τη μη έγκαιρη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, όπως και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα, από την έρευνα προκύπτει ότι η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων «εμφανίζεται να έμαθε και εκείνη με μεγάλη καθυστέρηση το γεγονός», σύμφωνα πάντα με τον αναπληρωτής υπουργό ο οποίος επισήμανε ότι και αυτό είναι προς πειθαρχική αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Άρα η διοίκηση της Σχολής δεν ήξερε κάτι που μας απέκρυψε αλλά από την άλλη είναι αδιανόητο να συντελούνται γεγονότα παρουσία εκατοντάδων ευέλπιδων και αδικαιολόγητο το πώς είναι δυνατόν να μην είναι σε γνώση της ηγεσίας της σχολής».

«Τα αντανακλαστικά των ίδιων στελεχών που αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από το γεγονός είναι η καλύτερη εγγύηση για τα θεμέλια των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Δρίτσας σχολίασε: «Δεν πιστεύουμε ότι η Ελληνική Δημοκρατία κινδυνεύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς να αφήνει στο απυρόβλητο τέτοιες διαδικασίες».
Keywords
Τυχαία Θέματα