Κανονικα η ηλεκτρονικη συνταγογραφηση απο δευτερα στη θεσσαλονικη

Κανονικά θα εξυπηρετούνται από την προσεχή Δευτέρα οι ασθενείς από τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα συνταγογραφούν πλέον φάρμακα μετά την απόφασή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) για τερματισμό... των κινητοποιήσεων.

Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης από τις 8 Δεκεμβρίουέκαναν αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής
συνταγογράφησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των μη συμβεβλημένων στον ΕΟΠΥΥ από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιά κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, και τον υφυπουργό, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, ενημερώθηκαν ότι από 1/1/2012 οι μη συμβεβλημένοι γιατροί θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ανέφερε ότι μπορεί να λύθηκε ένα πρόβλημα αλλά εξακολουθεί να υφίσταται το θέμα της μη καταβολής των δεδουλευμένων των ιατρών από τα ασφαλιστικά ταμεία , που μόνο για τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης ανέρχονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα τόνισε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα κατατεθούν αγωγές κατά του ΟΠΑΔ, ΤΑΠ ΟΤΕ και ΔΕΗ.
Keywords
Τυχαία Θέματα