Κανοντας παντα τα ιδια λαθη...

09:43 7/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και αφού ζήσαμε πάλι μία από τις ίδιες ανούσιες '' σαχλαμάρες '' για το περίφημο ντιμπέιτ μεταξύ ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ και τους δύο να κρατούν ψηλά το λάβαρο της ανοησίας (ακούσαμε μέχρι για συζητήσεις μέσω SMS μεταξύ...
στελεχών των δύο κομμάτων) καταλήξαμε τελικά, στο ίδιο αδιέξοδο που επιβεβαιώνει κάθε φορά το ίδιο ακριβώς πράγμα : την πολιτική ανωριμότητα των πολιτικών αρχηγών και των επιτελείων τους, αφού με πρόσχημα πάντα τα μάταια
και υπερφίαλα (επιλογή δημοσιογράφων, τόπου, χρόνου, διάρκεια, σειρά, ερωτήσεις, συμμετέχοντες), χάνουν τα ουσιώδη (πολιτικός λόγος και διάλογος με βάση πάντα τα προβλήματα της πατρίδας).
Προχωρώντας δε ένα βήμα παραπέρα, καλό θα ήταν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ που ισχυρίζονται ότι γυρίζουν σελίδα, η μεν ΝΔ για να επιβιώσει, ο δε ΣΥΡΙΖΑ για να επικρατήσει, να πάψουν να κάνουν πάντα τα ίδια λάθη, θεωρώντας εμάς τους ψηφοφόρους όχλο, χωρίς κριτική σκέψη και ευφυΐα, υποτιμώντας μονίμως την νοημοσύνη μας. Γιατί αυτό ακριβώς έκαναν πάλι, κάνοντας μας δήθεν να πιστέψουμε ότι το παιχνίδι χάθηκε κάπου μεταξύ Νίκου Χατζηνικολάου και Έλλης Στάη και ότι το ντιμπέιτ δε θα γίνει γιατί διαφώνησαν στην επιλογή των δημοσιογράφων.
Και αναρωτιέμαι τώρα, μαζί με όλους, γιατί σε αυτό το '' νέο '' που επαγγέλλονται τα δύο κόμματα πρέπει να συμμετέχει πάλι αυτό που αντιπροσωπεύει το '' παλιό '' το φθαρμένο, το συστημικό, το κατεστημένο, αφού τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου, όσο και η Έλλη Στάη, παρά την όποια εγκυρότητα και αξιοπιστία τους διακρίνουν, είναι όλα αυτά τα οποία προανέφερα. Και συνεχίζοντας θα ρωτήσω, δεν υπάρχουν άλλοι δημοσιογράφοι, λιγότερο φθαρμένοι, πιο ουσιαστικοί, πιο αξιόπιστοι στο λόγο τους, πιο '' φρέσκοι '' στα μυαλά και στις τοποθετήσεις τους, πιο '' επιθετικοί '' στις παρεμβάσεις τους που θα μπορούσαν να συντονίσουν αυτή την πολιτική συζήτηση, έτσι ώστε ο τηλεθεατής- ψηφοφόρος να μην στηθεί μπροστά στην οθόνη του για να δει για πολλοστή φορά τις ίδιες άνευρες και ανούσιες φλυαρίες ; Εκτός και αν κάτι άλλο συμβαίνει, όπως όλοι υποψιαζόμαστε, που κάνει τους δύο αρχηγούς να μην θέλουν- ή να μην μπορούν- να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον. Και εδώ είναι ακριβώς που χρειάζεται η υπέρβαση, κυρίως όμως εδώ είναι που χρειάζεται, καθώς επιθυμούν διακαώς και οι δύο να μας κυβερνήσουν, να μας αποδείξουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τον παλιό, κακό, '' αρτηριοσκληρωτικό '' εαυτό τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα