"ΚΑΠΕΛΑ" ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ...

10:01 9/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Δυσάρεστη έκπληξη περιμένει πολλούς δανειολήπτες καθώς θα πρέπει να πληρώσουν αυξημένες δόσεις στα δάνεια τους κατά 0,5 της μονάδας. Και όσοι δεν πρόσεξαν τα «ψιλά γράμματα» όταν υπέγραφαν τις δανειακές συμβάσεις τώρα θα πληρώσουν...
«καπέλο» στο επιτόκιο τους ακόμα και αν είναι συνδεδεμένο με το επιτόκιο της ΕΚΤ.
Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις οι τράπεζες αύξησαν κατά μισή μονάδα τα επιτόκια σε επιχειρηματικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές
κάρτες.
Οι αυξήσεις είναι απόρροια της τελευταίας αύξησης του επιτοκίου του ευρώ από την ΕΚΤ (στις 7 Απριλίου) κατά 0,25 της μονάδας (στο 1,25%).
Ειδικότερα η ΑΤΕbank ανακοίνωσε ότι από σήμερα αυξάνει κατά 0,50 τα επιτόκια υφισταμένων δανείων, που είναι έμμεσα συνδεδεμένα με το επιτόκιο αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πρόκειται κυρίως για στεγαστικά, δάνεια αγροτών και επιχειρηματικά.
Στο ερώτημα γιατί η αύξηση που θα βαρύνει τους δανειολήπτες της ΑΤΕ είναι διπλάσια σε σχέση με την αύξηση από την ΕΚΤ, η απάντηση είναι ότι «προβλέπεται από τις συμβάσεις που υπέγραψαν οι δανειολήπτες».
Επίσης η ΑΤΕ αυξάνει κατά μισή μονάδα και το βασικό επιτόκιο καταναλωτικών δανείων το οποίο αναπροσαρμόζεται σε 10,75%.
Επίσης η Alpha Bank προχωρά από σήμερα σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων μέχρι 0,5 της μονάδας, και αυξάνει κατά 0,25 το ελάχιστο επιτόκιο των επιχειρηματικών της δανείων κατά 0,5 το προνομιακό επιτόκιο επιχειρήσεων.
Η Probank αυξάνει από τις 3 Ιουνίου κατά μισή μονάδα τα επιτόκια σε στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα