Καρλσλουη: εξωση κατεληξε σε μακελειο

16:04 4/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μετά από έφοδο της γερμανικής αστυνομίας σε διαμέρισμα στη βόρεια Καρσλρούη όπου είχε οχυρωθεί ένοπλος, που κρατούσε ομήρους. Ο άντρας, σύμφωνα...

με μαρτυρίες, δεν είχε πληρώσει το νοίκι του για αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να κινηθεί δικαστικά.
Στις 9 το πρωί, κι ενώ ο δικαστικός κλητήρας του επέδιδε το έγγραφο που επισημοποιούσε την έξωσή του, ο δράστης τον ακινητοποίησε υπό την απειλή όπλου, παίρνοντας ταυτόχρονα ομήρους τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και τον κλειδαρά που βρισκόταν μαζί τους, σύμφωνα με πληροφορίες του
γερμανικού δικτύου NTV.
«Οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο διαμέρισμα μόλις αντιλήφθηκαν καπνό και βρήκαν στο εσωτερικό του τέσσερα πτώματα», δήλωσε εκπρόσωπος τύπου των αστυνομικών αρχών της Καρλσρούης. Παράλληλα, εκτιμά ότι πιθανότατα ένα εξ αυτών ανήκει στον ένοπλο.
Ο απαγωγέας φέρεται να πυροβόλησε επανειλημμένα, χωρίς να υπάρξουν θύματα, πριν ταμπουρωθεί στην κατοικία. Η αστυνομία είχε αποκλείσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο και ανέπτυξε εκατοντάδες αστυνομικούς, ενώ σχολείο και νηπιαγωγείο που βρίσκονταν στην περιοχή εκκενώθηκαν άμεσα. Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα και πολλοί δημοσιογράφοι. Οι πρώτοι πυροβολισμοί ακούστηκαν, σύμφωνα με τους μάρτυρες, στις 9 το πρωί τοπική ώρα. Κάθε προσπάθεια της αστυνομίας για διάλογο με τον απαγωγέα απέβη άκαρπη.
Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης ήταν κυνηγός, γι' αυτό και είχε στην κατοχή του ολόκληρο οπλοστάσιο με κυνηγετικά όπλα.
Η Καρλσρούη είναι έδρα του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, με 300.000 κατοίκους και ανήκει στο κρατίδιο της Βάδης - Βυτεμβέργης. Η συνοικία όπου βρίσκεται το διαμέρισμα ονομάζεται Nordstadt και είναι περιοχή μεσαίων εισοδημάτων, χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα