Καζαντζιδης, σφακιανακης, βανδη!

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι ἀποδεκατοῦτε τὸ ἡδύοσμον καὶ τὸ ἄνηθον καὶ τὸ κύμινον, καὶ ἀφήκατε τὰ βαρύτερα τοῦ νόμου, τὴν κρίσιν καὶ τὸν ἔλεον καὶ τὴν πίστιν· ταῦτα δὲ ἔδει...
ποιῆσαι κἀκεῖνα μὴ ἀφιέναι ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες!»

Τελικά εμείς οι Έλληνες, φαίνεται ότι δεν ανήκουμε στην ανθρώπινη παγκόσμια σφαίρα, είμαστε κάτι ξεχωριστό. Αλλιώς δεν εξηγούνται οι αντιδράσεις μας και τα ξεσπάσματα που έχουμε σαν λαός!Τώρα τελευταία, τα προβλήματα και η οικονομική κρίση, μας δημιούργησαν
τεράστια οικονομικά προβλήματα, τα οποία μετατράπηκαν σε ψυχολογικά, ιδεολογικά, τρομοκρατικά, βία….

Μέσα σε έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που ζούσαμε πριν λίγα χρόνια, από την «ευημερία» στη φτώχεια αντιδρούμε παρορμητικά και βίαια στην καθημερινή μας ζωή, δείχνοντας τον πραγματικό εαυτό μας, αυτόν που πραγματικά κρύβαμε μέσα μας.

Δεν είχαμε το θάρρος και τη δύναμη να βγάλουμε προς τα έξω τα πιστεύω μας, το είναι μας γιατί ο φόβος του στιγματισμού από την κοινωνία, μας έκανε να σιωπούμε, κρατώντας μέσα μας τις όποιες επιθυμίες! Κάτι που στον πολιτισμένο κόσμο ελεύθερα μπορείς να εκφράζεις, μέσα από τα πιστεύω τα σου! Αυτό με έκανε να πάρω θέση σε ότι ανέφερε ό Νότης Σφακιανάκης, για τη ΧΑ. Αν μιλούσε για άλλο κομματικό σχηματισμό θα είχαμε την ίδια αντίδραση;

Εμείς οι Έλληνες έχουμε την τάση, της απόκρυψης της αλήθειας και να κρύβουμε τις όποιες ιδιαιτερότητες μας και επιθυμίες κάτω από το χαλί. Όποιες και αν είναι αυτές. Πολιτικές, ιδεολογικές, θρησκευτικές, προσωπικές. Αυτό, που σε άλλες χώρες εκφράζεται ελεύθερα, όσο ψηλά και αν βρίσκονται στην κοινωνία. Δηλαδή εάν κάποιο σημαίνον πρόσωπο, πολιτικός, διανοούμενος βγει δημόσια και πει ότι είναι ομοφυλόφιλος η κάποια γυναίκα σημαίνουσα προσωπικότητα είναι Λεσβία θα χαλάσει ο κόσμος!!!

Το ίδιο θα συμβεί εάν ιδεολογικά μιλήσει υπέρ το ενός η άλλου πολιτικού σχήματος; Ο Σφακιανάκης λοιπόν τι έκανε, εξέφρασε μια πολιτική σκέψη. Τι πιο απλό από το να υποκρίνεται για κάτι που ένοιωθε και ήθελε να πει. Πολιτικοί και ψευτοδιανοούμενοι έπεσαν όλοι επάνω να τον φάνε. Μόνο ο πρόεδρος της δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός δεν έκαναν δηλώσεις! Οι άνθρωποι είναι τόσο «βλαμμένοι», που έμπλεξαν την τέχνη με την πολιτική εκμεταλλευόμενοι τα όσα είπε ο τραγουδιστής.
«Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί».

Θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό για να δείτε πως η «πολιτική» εκμεταλλεύεται την τέχνη κατά το δοκούν. Στις εκλογές του 2000 ακολουθούσα τον Καραμανλή όπως έκανα και με άλλους αρχηγούς κομμάτων. Μεταξύ των επισκέψεων, ήταν και μία στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου ο Καραμανλής θα μιλούσε.
Πάνω σε μια πλαγιά βρισκόταν το εξοχικό του κ. Σταικούρα, στενού συνεργάτη του Καραμανλή και πατέρα του σημερινού αναπλ. Υπουργού οικονομικών.

Μας είχε καλέσει για έναν καφέ. Εγώ βλέποντας προς την θάλασσα, θυμήθηκα ότι εδώ βρισκόταν ο λαϊκός βάρδος Στέλιος Καζαντζίδης. Με τη φωνή του μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ζήτησα λοιπόν από τους επιτελείς του να τον ενημερώσουν, για να τον επισκεφθεί. Πίστευα ότι είχε έναν συμβολισμό, σε ένα τόσο μεγάλο τραγουδιστή. Δεν γνωρίζω αν ενημερώθηκε ο Καραμανλής, για μια τέτοια επίσκεψη, γνωρίζω όμως ότι απερίφθει λόγω «διαφορετικών ιδεολογιών».

Η πολιτική είχε κάνε πάλι το θαύμα της. Εγώ δηλαδή που λατρεύω τον Καζαντζίδη αλλά έχω διαφορετική ιδεολογία δεν πρέπει να τον ακούω. Το ίδιο και το Χρήστο Νικολόπουλο που έχει γράψει θαυμάσια τραγούδια η τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, Ακόμα και τον Άκη Πάνου, διότι για λόγους τιμής έγινε εγκληματίας; όλους αυτούς δεν θα πρέπει να τους ακούνε εκατομμύρια Έλληνες, παρά μόνο όσοι ιδεολογικά ανήκουν στο δικό τους χώρο; Παιδιά ξεχωρίστε τη τέχνη από την πολιτική, μη γίνεστε και σεις θύματα των «πολιτικών» και της «πολιτικής»
εκμετάλλευσης.

Όσο για την κυρία Βανδή την κάθε Βανδή και ο κάθε τραγουδιστής, και καλλιτέχνης είναι ελεύθερος να εκφράζετε, με όποιον τρόπο θέλει. Οι φίλοι και θαυμαστές του θα τον κρίνουν…..Να βλέπω όμως από τηλεοράσεις η να ακούω από ραδιόφωνα να βάλουν εναντίον ενός καλλιτέχνη που είπε δημόσια την αποψή του, κατηγορώντας τον, έμμεσα για προδότη η προπαγανδιστή, Ε!!!! Ας μην επικαλεστώ τον φίλο μου Νίκο Κακαουνάκη. Όχι τόσα δάκρυα εσείς οι ψευτοκουλτουριάρηδες!!!!!!! Και ψετοαριστερίζοντες!!!!!!!
Keywords
Αναζητήσεις
καζαντζιδης σφακιανακης
Τυχαία Θέματα