Κοελιο: απειλη για την εε η μη επιλυση της κρισης χρεους

19:33 4/12/2011 - Πηγή: Fimotro
Προειδοποίηση για το μέλλον της ΕΕ απηύθυνε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πάσος Κοέλιο, επισημαίνοντας πως αν δεν βρεθεί λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, θα μπορούσε να έρθει το τέλος της ΕΕ. «Πρέπει να βρούμε» τονίζει στην εφημερίδα Publico, εκφράζοντας την... ελπίδα αυτό να γίνει στην επικείμενη σύνοδο κορυφής των 27 στις 8-9 Δεκεμβρίου. «Αν δεν τα καταφέρουμε, αυτό θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ΕΕ».
Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της κρίσης χρέους, σημείωσε πως έχει γίνει συστημική και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη «μια
πολύ πιο ισχυρή απάντηση». Παρά τις πολλές προσπάθειές μας, μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε την κατάλληλη» προσθέτει.Σε ό,τι αφορά τη λύση αυτή, ο Κοέλιο παρατηρεί πως θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην ανάγκη για οικονομική και πολιτική ένωση.Ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός, η χώρα του οποίου έχει επίσης προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, επανέλαβε πως είναι αποφασισμένος να εκπληρώσει τους αυστηρούς στόχους που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό βάσει της συμφωνίας στήριξης. Συμπλήρωσε πως αν η οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί και χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας «τότε είμαστε υποχρεωμένοι να τα λάβουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα