Κοινο metωπο για την κυριακατικη αργια...

17:02 4/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Τη συγκρότηση μιας ευρύτατης συμμαχίας για τη διαφύλαξη της κυριακάτικης αργίας επιδιώκουν ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ, οι ηγεσίες των οποίων αποφάσισαν σε σημερινή σύσκεψη να αναλάβουν απο κοινού πρωτοβουλίες κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και εργαζόμενοι...
ζητούν «να αποτραπεί οποιαδήποτε συζήτηση στην Βουλή
για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές».
Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή .
Οι ομοσπονδίες επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για τη διαφύλαξη της Κυριακής - Αργίας στον κλάδο του εμπορίου, διότι, όπως εκτιμούν, τυχόν άνοιγμα των καταστημάτων θα οδηγήσει σε ασφυξία τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και θα ανακατανείμει τον τζίρο της αγοράς σε όφελος των λίγων.
Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι δύο πλευρές έχουν διαφορετική προσέγγιση. Όπως έχει γίνει γνωστό από στελέχη του υπουργείου, η συζήτηση επιδιώκεται να ολοκληρωθεί άμεσα.
Σημειώνεται ότι το θέμα της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ήταν στην ατζέντα της συζήτησης με την τρόικα και ενδέχεται να περιληφθεί στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του μνημονίου.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως αυτή έχει διατυπωθεί στο προσχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο, περιλαμβάνει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εμβαδού έως 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδες όλες τις Κυριακές του έτους.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα