Κομισιον: κινδυνος για οικονομικη και κοινωνικη καταστροφη

16:35 1/10/2012 - Πηγή: Fimotro

Αγωνιώδη έκκληση για αντιμετώπιση της καλπάζουσας ανεργίας απηύθυνε η Κομισιόν , προειδοποιώντας για «οικονομική και κοινωνική καταστροφή» σε περίπτωση που η ανεργία...
των νέων συνεχίσει να αυξάνεται.

«Είναι σαφώς απαράδεκτο το ότι 25 εκατομμύρια Ευρωπαίοι βρίσκονται χωρίς δουλειά», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Τζόναθαν Τοντ. Σε χωριστή του δήλωση, ο αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι η εκτίναξη της ανεργίας των νέων στο ιστορικό ρεκόρ του 22,7% τον Αύγουστο εγείρει έντονες ανησυχίες.

«Τα θεσμικά όργανα και οι κυβερνήσεις της ΕΕ, μαζί με τις επιχειρήσεις και
τους κοινωνικούς εταίρους σε όλα τα επίπεδα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην επιτρέψουν να χαθεί μια γενιά, το οποίο θα σήμαινε οικονομική και κοινωνική καταστροφή», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

«Στις αντίξοες αυτές συνθήκες, οι εταιρείες είναι πιθανό να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις θέσεις εργασίας προς όφελος της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας», σημειώνει.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανεργία τον Αύγουστο ενισχύθηκε στο 11,4% στην ευρωζώνη, παρουσιάζοντας σταθεροποιητικές τάσεις σε επίπεδο ποσοστού σε σύγκριση με τον Ιούλιο. Σε επίπεδο απόλυτων μεγεθών, ωστόσο, 34.000 επιπλέον εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά σε διάστημα ενός μηνός.
Keywords
Τυχαία Θέματα