Κομητης ή κομμα εξουσιασ;

12:43 20/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και ενώ μέχρι τώρα είδαμε την αναμενόμενη, λόγω των κατά συρροή '' λαθών '' των ανακυκλούμενων κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πολιτική '' ανατροπή '' να παίρνει σάρκα και οστά κυρίως, αλλά...
όχι μόνο, στο ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 06/05, καλό θα είναι να δούμε από τώρα και στο εξής την πραγματική δυναμική του που θα φανεί ως τις 17/06 ημέρα των επαναληπτικών εκλογών.
Ο δρόμος που έχει να διανύσει
ως εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και μακρύς, αλλά και δύσκολος καθώς θα έχει ταυτόχρονα να αποδείξει και ότι το ποσοστό του 16,78% που έλαβε δεν ήταν απλά και μόνο η έκφραση μιας ψήφου διαμαρτυρίας απογοητευμένων από το σάπιο πολιτικό σύστημα πολιτών, αλλά και ότι είναι σε θέση να υπερασπιστεί τις ψήφους αυτές και την δυναμική που απέκτησε και που αν τις διαχειριστεί σωστά θα μπορέσει να γίνει από πολιτικός ''κομήτης '', κόμμα εξουσίας.
Για να το πετύχει χρειάζεται η παρουσίαση ενός συμπαγούς προγράμματος με μια ξεκάθαρη πολιτική στρατηγική σχετικά με τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που απορρέουν από αυτά, κυρίως όμως μια κοινή πολιτική γλώσσα από τα στελέχη του, ώστε να κάνει τη διαφορά μέσα στο αλαλούμ που επικρατεί στο υπόλοιπο κομματικό φάσμα. Και αυτό, γιατί είναι πια σαφές, ότι η νίκη θα κερδηθεί στα σημεία και στην εξουσία θα οδηγηθεί αυτός που θα καταφέρει να μας πείσει ότι μπορεί να διαχειριστεί με υπευθυνότητα, αλλά και με ενάργεια και σαφήνεια πνεύματος, κρίσεις και πιέσεις, με σκοπό την ευημερία της πατρίδας μας, μαζί όμως με τους πολίτες της.
Keywords
Τυχαία Θέματα