Λεξεις χυμα...

09:54 9/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Κάθε μέρα από το πρωί ως το βράδυ η καθημερινότητα μας διάτρητη από τις ίδιες λέξεις που ανακυκλώνονται μεταξύ τους μετατρέποντας την ζωή μας στην καλύτερη περίπτωση σε επιβίωση, στη χειρότερη σε εφιάλτη. Ποιες είναι οι λέξεις...
που τα ΜΜΕ, αλλά και εμείς οι ίδιοι περιφέρουμε στο σπίτι, τη δουλειά, το γραφείο, τα καφέ, το δρόμο ;
Μιλάμε λοιπόν για PSI, εφορίες, χρέη, ρυθμίσεις οφειλών, τράπεζες,
κόμματα, αγανακτισμένους, ανεργία, ύφεση, απολύσεις, λουκέτα, χαράτσια, φόρους, φτώχεια, εξαθλίωση, άστεγους, συσσίτια, δάνεια, πορείες, διαδηλώσεις, εκλογές, Τρόικα, δόσεις, ομόλογα, χρεοκοπία, περικοπές, εκβιασμούς, συλλήψεις, κατασχέσεις και τόσα άλλα που άλλαξαν τη ζωή μας και υποβάθμισαν την ποιότητα διαβίωσης μας.
Λέξεις που αποτυπώνουν έννοιες τραγικές για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία μιας χώρας. Λέξεις που αποπνέουν αρνητισμό και θλίψη. Για μια χώρα που γονάτισε, για ένα λαό που τον κατάντησαν επαίτη οι σωτήρες του, οι οποίοι, γεμίζοντας τις αχόρταγες τσέπες τους, χρόνια τώρα, ζεστό χρήμα από τα κρατικά ταμεία, από επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, ΜΚΟ, μίζες, αλλά και απ' όπου αλλού έφτανε το χέρι τους, έκαναν τη ζωή μας να φαντάζει φτηνή και χύμα, όπως ακριβώς τα φάρμακα που ετοιμάζεται να προωθήσει ο τρισάθλιος Υπουργός Υγείας, για να μειώσει δήθεν το κόστος, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε πολίτες β' διαλογής.
Keywords
Τυχαία Θέματα