ΛΗΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΣ!

07:50 27/5/2011 - Πηγή: Fimotro
«Ηρθαμε για την απογραφή»... άκουσε ο ηλικιωμένος άντρας πίσω από την πόρτα του διαμερίσματός του, όταν ρώτησε να πληροφορηθεί ποιος χτυπούσε το κουδούνι του. Εκείνος πείστηκε και άνοιξε την πόρτα, για να υποστεί σοκ...

στη θέα των δύο κουκουλοφόρων που όρμησαν μέσα, με τον ένα να κρατά μαχαίρι και να απειλεί.
Με τη γνωστή σε όλες τις προηγούμενες ληστείες μέθοδο έδρασαν οι αδίστακτοι δράστες και της χθεσινής τρομακτικής εισβολής, μέσα στο καταμεσήμερο, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Βόλο.

Νέο θύμα τους 82χρονος, ο
οποίος διαμένει μόνος. Στις 3.45 μετά το μεσημέρι του χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματός τους στο 2ο όροφο. Όταν ο ηλικιωμένος ρώτησε «ποιος είναι», οι ληστές προφασίστηκαν ότι ήταν απογραφείς και τον έπεισαν να ανοίξει.

Εισήλθαν με βία στον κύριο χώρο του σπιτιού του, έχοντας καλυμμένα με κουκούλες τα πρόσωπά τους και φορώντας γάντια στα χέρια.
Υπέστη σοκ ο 82χρονος, βλέποντάς τους και άρχισε να τρέμει όταν ο ένας από προέταξε μαχαίρι απειλώντας ότι θα τον σφάξει. Τον ανάγκασε να τους υποδείξει το σημείο στο σπίτι του, όπου φύλαγε χρήματα.

Ο ηλικιωμένος για να γλυτώσει τη ζωή του, τους οδήγησε μέσα σε μεγάλο πανικό, έντρομος, σε συρτάρι ντουλάπας στο σαλόνι. Άνοιξε το συρτάρι και εκείνοι άρπαξαν ποσό 700 ευρώ που φύλαγε ο ηλικιωμένος.

Με τα χρήματα στο χέρι οι δύο ληστές το έβαλαν στα πόδια. Πριν τρέξουν για να φύουν τράβηξαν και έκοψαν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο μέχρι να εξαφανιστούν.
Στο διαμέρισμα έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μόλις ειδοποιήθηκαν για τη νέα ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ατόμου. Εποχούμενες δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, αναζητώντας τους δράστες.

Και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι οι ληστές που χτυπούν ως «δίδυμο» δεν εισέβαλαν τυχαία στο διαμέρισμα του ηλικιωμένου. Φαίνεται ότι είχαν θέσει υπό παρακολούθηση το θύμα τους και γνώριζαν ότι ζει μόνος του στο διαμέρισμα.

Εκείνο πάντως που προκαλεί ερωτηματικά είναι το θράσος τους να «χτυπήσουν» αυτή τη φορά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, όπου οι πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί ήταν μεγάλες.

Η νέα υπόθεση ληστείας άνοιξε για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία της 55χρονης μοναχικής γυναίκας στον Άγιο Γεώργιο Ιωλκού. Η 55χρονη έχασε τη ζωή της από βίαιο ασφυκτικό θάνατο, όταν φιμώθηκε από τους ληστές της, με τους οποίους πάλεψε για να ξεφύγει από τα χέρια τους.

Οι επαναλαμβανόμενες ληστείες ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων έχουν πυκνώσει ανησυχητικά, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα