Λογια ουσιας ...

09:37 1/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Παρακολουθώντας χθες την εξάλεπτη παρθενική ομιλία της ανεξάρτητης βουλευτού της Α' Αθήνας Άννας Βαγενά, ήταν αδύνατο να μην σκεφτώ, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες που θα είχαν την τύχη να την ακούσουν, πόσο διαφορετική θα...
μπορούσε να είναι αυτή η χώρα, αν μέσα στη Βουλή των Ελλήνων , είχαμε την τύχη να είχαμε μερικούς ακόμα τέτοιους βουλευτές. Βουλευτές ουσίας που να προέρχονται από τα σπλάχνα του λαού, που η
παιδεία τους να είναι αποτέλεσμα, όχι της φοίτησης τους στα πανάκριβα κολέγια και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, αλλά απότελεσμα της καθημερινής τριβής τους με την σκληρή πραγματικότητα και κυρίως της επαφής τους με πραγματικούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Η Άννα Βαγενά ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και σίγουρα οι άνθρωποι που την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους, ακούγοντας την, θα συνειδητοποίησαν πόσο σωστά έπραξαν που της έδωσαν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσει. Απλή, καθημερινή, χωρίς τα λουσάτα, πανομοιότυπα και γνωστά σε όλους μας ταγεράκια, τα κενά περιεχομένου που παρελαύνουν άσκοπα, κάθε μέρα στη Βουλή, καθώς τις περισσότερες φορές δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν, πήρε το λόγο και θύμισε σε όλους μας τι σημαίνει να μιλάς όπως σκέφτεσαι, εκφράζοντας αυτό ακριβώς που νιώθεις, να περιγράφεις και να αναφέρεσαι όχι σε αυτό που φαντάζεσαι ή σου περιγράφουν οι άλλοι, αλλά αυτό ακριβώς που βιώνεις εσύ ο ίδιος καθημερινά, μέσα και έξω από το σπίτι σου.
Η Άννα Βαγενά δεν χρειάστηκε να διαβάσει την ομιλία της, μιλώντας διάβαζε την καρδιά της, ερμήνευε και αποκωδικοποιούσε το μυαλό της, μετέτρεπε τα συναισθήματα της σε λέξεις, κατάφερε να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι βουλευτές: να μιλήσει αντί για μας, να μιλήσει όπως ακριβώς θα μιλούσαμε εμείς, δείχνοντας τον θυμό, την απογοήτευση, την αγανάκτηση της, χωρίς να μασάει τα λόγια της και χωρίς κομματικά βαρίδια να καθοδηγούν και να φρενάρουν την συναισθηματική της νοημοσύνη. 'Έδειξε και απέδειξε στους συναδέλφους της βουλευτές πως η αξία του βουλευτή δεν εξαρτάται, ούτε από την ρητορική του δεινότητα, αλλά ούτε και από τη στείρα ανάγνωση μακρόσυρτων προκατασκευασμένων λόγων, χωρίς καμία απολύτως ουσία. Η αξία και η χρησιμότητα ενός βουλευτή είναι πάντοτε ανάλογη με την επαφή που αυτός έχει με την πραγματική ζωή, τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες της.Και σαφώς με το βάθος και την συνειδητότητα του συναισθήματος του. Ενός συναισθήματος έντονου, διεκδικητικού και πάντοτε απαιτητικού, αλάνθαστο δείγμα κάθε ζωντανού και δημιουργικού ανθρώπου. Ευχαριστούμε πολύ, κυρία Βαγενά.
Keywords
Τυχαία Θέματα