Μ. παπαϊωαννου: "επανεξεταση του αρθρου 99"

05:53 22/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Την επανεξέταση και την πιθανή διαφοροποίηση του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, που χρησιμοποιείται ευρέως από τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, εξήγγειλε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης...
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Όπως επισήμανε, η μέχρι σήμερα χρήση του άρθρου 99 έχει οδηγήσει σε αποφυγή ποινικών ευθυνών των επιχειρηματιών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2011 οι αιτήσεις υπαγωγής σε αυτό ξεπέρασαν τις 2.000.

Μεταξύ άλλων, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης,
που προωθείται για τις εμπορικές εταιρείες, επισημαίνεται ότι η επιχείρηση που πτωχεύει δεν θα οδηγείται αναγκαστικά σε λύση. Στόχος του νομοσχεδίου, το οποίο προσεχώς θα τεθεί υπ' όψιν της βουλής, είναι η προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στη συμφωνία του eurogroup, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό που ξεφύγαμε από τη χρεοκοπία, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ειδικός λογαριασμός είναι εγγύηση και όχι εξάρτηση.

Ο Μ. Παπαϊωάννου αποδοκίμασε τις αιτιάσεις των δικαστών που αντιτίθενται στις μειώσεις των μισθών τους, καθώς επίσης και τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων.

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι δικαστές θα πρέπει να εργαστούν περισσότερο όπως όλοι μας για να βγει η χώρα από το τούνελ. Όσο για τους δικηγόρους, δεν βρίσκω ποιος είναι ο λόγος αυτής της αποχής».
Keywords
Τυχαία Θέματα