Μ. σουλτς: h ελλαδα πρεπει να παραμεινει στην ευρωζωνη

08:12 29/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ στήριξε ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στη διάρκεια της ομιλίας του στην Ελληνική Βουλή. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «ο ασθενής δεν μπορεί να σηκώσει...
το βάρος της κρίσης», ενώ επισήμανε πως η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζωνη.

Ο κ. Σουλτς επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα, βασισμένο σε ένα «αποθεματικό εμπιστοσύνης», που, όπως είπε, μονάχα η ίδια μπορεί να δημιουργήσει. «Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, όχι άλλη λιτότητα», τόνισε ο γερμανός πολιτικός.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τάχθηκε επίσης κατά της εμμονής στη δημοσιονομική πειθαρχία, υπογραμμίζοντας ότι η δημοσιονομική σύνεση είναι βεβαίως αναγκαία για να τεθεί υπό έλεγχο το δημόσιο χρέος, αλλά η μείωση του χρέους, πρέπει να εξισορροπείται από αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Σουλτς δήλωσε πως «όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο». Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας επισήμανε πως δεν ξέρει «αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει άλλα τέτοια μέτρα».

Ξεχωριστές συναντήσεις πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της ημέρας και με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμοκαι τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά αντίστοιχα.

Εξάλλου, ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel τονίζει πως «η ιδέα ότι η Ελλάδα μπορεί να ανοικοδομηθεί έπειτα από μια ελεγχόμενη πτώχευση είναι τεράστιο λάθος».
Keywords
Τυχαία Θέματα