Με αλυσιδες στο ορεινο οδικο δικτυο της αττικης

09:02 11/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται το βράδυ της Τρίτης η κίνηση στη λεωφόρο Διονύσου, από Διόνυσο προς νέα Μάκρη, καθώς και στη λεωφόρο Πεντέλης, από Πεντέλη προς Αγιο Πέτρο, λόγω χιονοπτώσεων. Παρόμοια είναι η κατάσταση στο δρόμο από Αγιο Στέφανο προς Μαραθώνα, ενώ από το...
πρωί κλειστός είναι ο δρόμος στη λεωφόρο Πάρνηθας, μετά το τελεφερίκ. Στην Πεντέλη εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξει ο δρόμος από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Αγιο Πέτρο.

Αυξημένες νεφώσεις
στις Σποράδες, την Εύβοια, τη Βοιωτία την Αττική, την Ανατολική Πελοπόννησο και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές, αναμένουν οι μετεωρολογοι και για την Τετάρτη

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ με μικρή τάση εξασθένησης από τις βραδινές ώρες.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βορειοανατολικοί έως μέτριοι.

Την Πέμπτη στην ανατολική Μαγνησία, τις Βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά -Εύβοια, τη Σκύρο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Τη νύχτα θα σταματήσουν παντού. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας στα δυτικά, αλλά τη νύχτα και το πρωί σε όλη τη χώρα θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Keywords
Τυχαία Θέματα