Με νταουλια, ζουρναδες, λυρα και πεντοζαλη στο χορο του ζαλογγου!!!

12:13 29/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«O ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει το νταούλι
και οι αγορές θα χορεύουν»
Ήθελα σήμερα να γράψω ένα σχόλιο για τη σημερινή κατάσταση έτσι όπως την έζησα και τη ζω καθημερινά με συναδέλφους διεθνών τηλεοπτικών δικτύων που έχουν...
στρατοπεδεύσει στο Σύνταγμα! Ψάχνοντας όμως τα αρχεία, βρήκα μία ενδιαφέρουσα ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο της Κρήτης
13 Δεκ. 2014 πριν τις εκλογές, της 25ης Ιανουαρίου. Είναι προφητικός σε αυτά που λέει. Μόνο που τα προέβλεψε ανάποδα.

Διαβάστε μικρά αποσπάσματα από την ομιλία του. Έχουν ιδιαίτερο βάρος, αφού απεικονίζουν τη σημερινή πραγματικότητα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Ακριβώς το αντίθετο από όσα έλεγε στην ομιλία του. Κάτι θα γνώριζε και μας προετοίμαζε. Μόνο που τώρα, αυτοί βαράνε νταούλια και ζουρνάδες και εμείς χορεύουμε. Ο Αλέξης έλεγε:

«Εμείς θα παίζουμε το ζουρνά κι αυτοί θα χορεύουν. Κι επειδή είμαστε στην Κρήτη, θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές. Αναγνωρίζουμε το ρόλο των αγορών, αλλά η πολιτική είναι πάνω από αυτές και οι ανάγκες πάνω από αυτές όταν δουν αναπτυξιακό σχέδιο και γρήγορη λύση στο χρέος θα συμμορφωθούν με τα νέα δεδομένα».

«Μας λένε ότι οι αγορές θα τιμωρήσουν τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν αυτό που οι ίδιες επιθυμούν. Μας λένε ότι θα μας τιμωρήσει επίσης η Ευρώπη. Οι αγορές κάνουν τη δουλειά τους. Δουλειά τους είναι να κερδίζουν κι εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Δουλειά μας είναι να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού»

«Έλεγαν ότι η χώρα θα ξεμείνει από βασικά αγαθά. Είπαν ψέματα. Υπέγραψαν μνημόνιο και ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας έμεινε και χωρίς καταθέσεις και χωρίς τα βασικά αγαθά», και σημείωνε, και.... πως όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά».

Απαντώντας στις πιέσεις που ασκούνται από το εξωτερικό, χρησιμοποίησε τη φράση «είμαστε σκληρά καρύδια», και είχε τονίσει: «πως δεν εκβιαζόμαστε ούτε τρομοκρατούμαστε. Αντίθετα, πεισμώνουμε και «αλίμονό τους αν πεισμώσουμε», απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους και στα σενάρια περί Grexit. «Μην μας εκβιάσουν και μην προσπαθήσουν να μας φοβίσουν. Θα έχουν αντίθετα αποτέλεσμα. Άλλη μια φορά αν πουν ότι προτιμούν τους ανθρώπους που είναι βολικοί, τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον "εκτοξεύσουν" σε ποσοστά που θα τρίβουν τα μάτια τους στις επόμενες εκλογές».

Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης σε μία αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε πως «Το 2012 έλεγαν ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα καταβληθεί η δόση, δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, θα χαθούν καταθέσεις». Ποια είναι η αλήθεια;
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα είναι απλά συμπωματική!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα