Με sms στο 13032 οι μετακινήσεις για ψώνια

07:24 24/2/2021 - Πηγή: Fimotro

Eναν νέο πενταψήφιο αριθμό, τον 13032, επιστρατεύει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS) προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να βγουν και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους στα καταστήματα λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο, το μήνυμα πιθανότατα δεν θα περιέχει κάποιον κωδικό, παρά μόνο τα στοιχεία του αποστολέα (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας), ενώ από τη στιγμή που θα αποστέλλεται, ξεκινά η… αντίστροφη μέτρηση για να κάνει τα ψώνια του, καθώς θα έχει χρονικό περιορισμό στις 3 ώρες. Μάλιστα, σύμφωνα

με πληροφορίες, οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να στείλουν μόνο ένα τέτοιο SMS την ημέρα.

Αν και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισημαίνει ότι επιχειρησιακά είναι έτοιμο να θέσει σε λειτουργία το 13032 και να κάνει… πρεμιέρα του την ερχόμενη Δευτέρα 1 Μαρτίου, ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες ενδέχεται να «παγώσει» το άνοιγμα των καταστημάτων. Σε κάθε περίπτωση, όταν αποφασιστεί η άρση του lockdown και η επαναλειτουργία της αγοράς είτε με τη μέθοδο click away είτε με το click in shop, ο νέος αριθμός θα τεθεί αμέσως σε λειτουργία ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους.

Σημειώνεται ότι για αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία κ.λπ. οι πολίτες δεν θα στέλνουν SMS στο 13032, αλλά στο 13033, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ, με τον κωδικό 2.

The post Με SMS στο 13032 οι μετακινήσεις για ψώνια appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα