Μειωση 15% στα τουριστικα εσοδα

19:55 23/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Πτώση της τάξεως του 15,09% στα 396,3 εκατ. ευρώ σημείωσαν στο πρώτο τρίμηνο του 2012 τα τουριστικά έσοδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ειδικότερα, τον Ιανουάριο η πτώση ήταν...
9,40%, τον Φεβρουάριο 26,06% και τον Μάρτιο 11,19%.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα έσοδα ήταν 466,7 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η εικόνα στο μέτωπο των κρατήσεων δεν είναι καλή και πλέον ο τουριστικός κόσμος της χώρας έχει προσαρμόσει προς τα κάτω τις προσδοκίες του για την
εφετινή τουριστική περίοδο.

Δυο ακόμα γερμανικές εταιρίες του τουριστικού κλάδου, η αεροπορική εταιρία Air Berlin και ο τουριστικός όμιλος Rewe, ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι έχουν μειωθεί οι τουριστικές κρατήσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα.

Οι Γερμανοί αποφεύγουν την Ελλάδα εξαιτίας των δημοσιευμάτων για κλίμα εχθρότητας, ακόμα και επιθετικότητας απέναντί τους.

Ο ρυθμός των κρατήσεων που εισάγονται στα συστήματα των ξενοδοχείων παρουσιάζει (εκ νέου) υστέρηση, σε σχέση με το προ των εκλογών διάστημα, ανάλογα με την περιοχή και την αγορά προέλευσης, που κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%.

Ο «συνήθης» αριθμός κρατήσεων, αυτήν την εποχή, σε επίπεδο επικράτειας, ανέρχεται στο επίπεδο των 110.000 κρατήσεων ημερησίως και εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή η απώλεια εσόδων για τη χώρα, στην περίπτωση, που, τελικά, οι «διαφυγούσες» κρατήσεις κατευθυνθούν σε ανταγωνιστικούς προορισμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα