Μερκελ - λαικο κομμα στο πλευρο του σαμαρα...

15:11 17/6/2013 - Πηγή: Fimotro
''ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ''...
Μετά τη χθεσινή επικοινωνία της καγκελαρίου της Γερμανίας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία εξέφρασε τη στήριξή της, σε σημερινή γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφριντ Μαρτένς αναφέρεται ...
στην αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής
ατζέντας.

Μέρκελ προς Σαμαρά: Έχετε κάνει σημαντική πρόοδο, συνεχίστε.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία -κατά τις πληροφορίες- εξέφρασε το σεβασμό της στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του πρωθυπουργού.

Η κυρία Μέρκελ δήλωσε την υποστήριξη και το σεβασμό της στο μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό της κυβέρνησης και τόνισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν αποφασιστικά.

Μαρτένς: Μόνος δρόμος για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ η απόφαση Σαμαρά .

Σύμφωνα με τον κ. Μαρτένς ο Αντώνης Σαμαράς «έχει επιδείξει ξεχωριστό κουράγιο στην υλοποίηση μιας φιλόδοξης μεταρρυθμιστικής ατζέντας για να επιλύσει τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας».

Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην ΕΡΤ τονίζοντας πως «φαίνεται πως είναι ο μόνος δρόμος για την τελική αναδιάρθωρση του δημοσίου οργανισμού» καθώς όπως λέει θυμάται ο ίδιος πως πολλές προσπάθειες για την εξυγιάνση της ΕΡΤ απέτυχαν καθώς υπήρχαν έντονες συνδικαλιστικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρτένς ο Αντώνης Σαμαράς τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται πίσω στη σωστή πορεία.

«Μετά τη δύσκολη απόφαση της περασμένης εβδομάδας από την ελληνική κυβέρνηση, η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να διασφαλιστεί πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα είναι μάταιες και για να διασφαλιστεί η ανάπτυξη», κατέληξε ο κ. Μαρτένς.
Keywords
Τυχαία Θέματα