Μερκελ: το ελληνικο μνημονιο δεν εχει αποδωσει

19:59 25/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, παραδέχτηκε για πρώτη φορά η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες. "Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα...
την κρίση" ανέφερε η κ. Μέρκελ. "Φυσικά, υπάρχει και η Ελλάδα, μια ειδική
περίπτωση, όπου παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, ούτε οι Έλληνες ούτε η διεθνής κοινότητα έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν την κατάσταση", πρόσθεσε.

Στη συνέντευξη της στις Guardian, Gazeta, La Stampa, El Pais, Suddeutsche Zeitung και Le Monde, η κ. Μέρκελ επέμεινε ακόμα ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρέπει να αποκτήσει τη δικαιοδοσία να επιβλέπει την δημοσιονομική πολιτική των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας πιο ολοκληρωμένης Ευρωπαϊκής πολιτικής ένωσης, με μεταφορά των κρατικών εξουσιών σε μια κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση και ένα ενισχυμένο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

"Θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε το κοινό μας νόμισμα, μόνο αν εναρμονίσουμε ακόμη περισσότερο τις πολιτικές μας και είμαστε προετοιμασμένοι να μεταφέρουμε περισσότερες εξουσίες στην Ε.Ε" σημείωσε η κ. Μέρκελ.

"Αν δίνουμε πολλές υποσχέσεις για την μείωση του χρέους και μια πιο αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική, τότε αυτά πρέπει να είναι πράγματα που θα μπορούν να κριθούν από ένα δικαστήριο. Σε τελική ανάλυση το νόημα του δημοσιονομικού συμφώνου, είναι να γίνει δυνατό να ελέγξουμε αυτές τις δεσμεύσεις. Αυτό σημαίνει να παραχωρήσουμε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς περισσότερες ελεγκτικές δικαιοδοσίες" υπογράμμισε η κ. Μέρκελ.
Keywords
Τυχαία Θέματα