Μετα το eurogroup οι οριστικες αποφασεις...

08:49 11/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ...
«Η τρόικα θα μείνει εδώ, η συμφωνία θα κλείσει όταν γυρίσουμε από το Eurogroup», είπε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της σχεδόν εξάωρης πρωινής διαπραγμάτευσης της ομάδας Τόμσεν ...
με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας έδωσε αυτές τις διευκρινίσεις, προτού
ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης με την ομάδα Τόμσεν.

Νωρίτερα, ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ από τις Βρυξέλλες - ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του- εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις της Τρόικας με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, τόνισε ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται απόφαση για την επόμενη δόση των δανείων από το άτυπο Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στο Δουβλίνο.

Πίσω στην Αθήνα, ο ίδιος ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που είπε ότι η συμφωνία με την τρόικα -ώστε να εκταμιευτεί η δόση- θα κλείσει μετά το Eurogroup ρωτήθηκε αν υπάρχει εμπλοκή και απάντησε: «Οχι. Είμαστε εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα» και πρόσθεσε: «Στη ζωή πάντα υπάρχουν περιπλοκές».

Αλλος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών έλεγε νωρίτερα πως η διακοπή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα «ήταν απαραίτητη, ώστε να δοθούν διευκρινίσεις και να αξιολογηθούν τα στοιχεία και από τις δύο πλευρές».

«Θέλουμε να κλείσουμε σήμερα» έλεγε το ίδιο πρόσωπο, αν και άλλος εμπλεκόμενος στις διαπραγματεύσεις επισήμανε ότι «η συμφωνία θα κλείσει, όταν γυρίσουμε από το Eurogroup».

Από Δευτέρα η συνέχεια στις διαπραγματεύσειςΌπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από το οικονομικό επιτελείο και μετά την αυριανή αναχώρησή του για την Ιρλανδία.

Ο κ.Στουρνάρας θα επιστρέψει την προσεχή Κυριακή στην Αθήνα και θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα από τη Δευτέρα. Όπως τόνισε, δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Ερωτηθείς αν πρέπει να παρουσιάσει συμφωνία στο Eurogroup, απάντησε: «Μου αρκεί να πω ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Σε ερώτηση αν «η εκταμίευση της δόσης πηγαίνει για μετά το Πάσχα;», απάντησε ότι «με τη δόση δεν έχουμε πρόβλημα», ενώ είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για τους επίορκους και τους υπαλλήλους που απουσιάζουν.

Ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ τόνιζε ότι «υπάρχουν ακόμη ανοιχτά πολλά -σε αριθμό- θέματα».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα