Μηχανικες επιπλοκες αλλαζουν τα σχεδια στο οικοπεδο 12 της κυπριακης αοζ...

00:35 6/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Άρχισε το πρωί η διαδικασία δοκιμαστικής παραγωγής φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά η εμφάνιση του στην επιφάνεια παίρνει κάποιο χρόνο, διευκρίνισε αρμόδια πηγή...

Το ΑΜΠΕ, σε προηγούμενο τηλεγράφημά του, είχε μεταδώσει πως άναψε η φλόγα από το φυσικό αέριο που βγήκε στην επιφάνεια, στο τεμάχιο «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ.
Το απόγευμα όμως το υπουργείο
Ενέργειας της Κύπρου ανακοίνωσε πως δεν κατέστη δυνατό το άναμμα φλόγας στο τεμάχιο 12 λόγω μηχανικών επιπλοκών.
«Η διαδικασία της παραγωγικής δοκιμής στη γεώτρηση έχει ξεκινήσει σήμερα. Οι εργασίες που περιλαμβάνουν τη ροή και καύση παραγόμενου φυσικού αερίου δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν σήμερα λόγω μηχανικών επιπλοκών και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Από τις αναλύσεις του φυσικού αερίου θα διαπιστωθεί η ποιότητα, η ροή και η πίεση του. Η πίεση και η ροή είναι δεδομένα ιδιαίτερης σημασίας, αφού αποτελούν ενδείξεις για τη φυσική δύναμη, η οποία θα οδηγεί το αέριο στην πλατφόρμα εξόρυξης και στη συνέχεια με αγωγούς στην περιοχή Βασιλικού.
Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι «η σημερινή μέρα είναι ιστορικής σημασίας για την Κύπρο».
Ο κ. Λακκοτρύπης διευκρίνισε είπε στο ΡΙΚ ότι το χρώμα της φλόγας δεν έχει καμία σημασία στο αρχικό στάδιο.
Ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος του μήνα ή στις αρχές του Οκτωβρίου θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις για την ποιότητα και την πίεση του φυσικού αερίου.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα