Μιλωντας για ελλαδα...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Η Νάνα Μούσχουρη πριν δύο περίπου μήνες δήλωνε ότι οι ξένοι αγαπάνε περισσότερο τους Έλληνες. Ποιος θα φανταζόταν τότε ότι δύο μήνες αργότερα τα προφητικά της λόγια θα επιβεβαιωνόταν από τις δικές της πρόσφατες δηλώσεις στην...
ηλεκτρονική έκδοση του Die Welt.
Έχοντας ως δείγμα γραφής την εμπεριστατωμένη και άκρως ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του φιλέλληνα Etienne Roland στην εφημερίδα Le Monde
σχετικά με την ευρωπαϊκός της Ελλάδας και την προσφορά του ελληνικού πολιτισμού στη γέννηση και διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού,διαβάζοντας τις δηλώσεις της ''Ελληνίδας'' Νάνας Μούσχουρη το μοναδικό συναίσθημα που μου γεννιέται είναι μια απέραντη θλίψη για την ευτέλεια και την ποταπότητα που χαρακτηρίζουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις.
Η κυρία Μούσχουρη εμφανίζεται θυμωμένη με τους Έλληνες,αλλά και με τους πολιτικούς αυτής εδώ της χώρας.Ισχυρίζεται στη συνέχεια ότι η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη και αξιολογεί τους Έλληνες χαρακτηρίζοντας τους ''καλοπληρωμένους τεμπέληδες'' που είχαν μάθει να ζουν σε ένα ψέμα και μια ψεύτικη ευημερία.
Και τώρα,κυρία Μούσχουρη ήρθε η ώρα της δικής μας αξιολόγησης στο πρόσωπο σας, σεβόμενοι πάντα την προσφορά σας σε αυτό που ονομάζουμε Ελληνικό πολιτισμό.
Που ξέρετε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες;Κατοικείτε στην Ελλάδα,κυρία Μούσχουρη;
Αυτοί οι 'καλοπληρωμένοι τεμπέληδες''σας τιμούν κάθε φορά που έρχεστε στην Ελλάδα για να τραγουδήσετε γεμίζοντας τους χώρους που επιλέγετε να εμφανιστείτε.
Αυτοί οι ίδιοι ''καλοπληρωμένοι τεμπέληδες'' ένας εκ των οποίων θα είναι φαντάζομαι-καθώς μας τοποθετήσατε όλους συλλήβδην στην ίδια κατηγορία-και ο αείμνηστος Μάνος Χατζηδάκις, σας έκαναν αυτό ακριβώς που είστε,κυρία Μούσχουρη και σας έδωσαν τα φτερά να πετάξετε ψηλά.
Και αυτοί ακριβώς οι ίδιοι''καλοπληρωμέμοι τεμπέληδες'' είναι που σας έστειλαν για μια πενταετία να τους εκπροσωπήσετε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,τιμώντας σας με την εμπιστοσύνη τους.
Εtienne Roland και Νάνα Μούσχουρη.Ένας Γάλλος και μια Ελληνίδα.Τα συμπεράσματα δικά σας.
Keywords
Τυχαία Θέματα