Μηνυμα του ιαπωνα πρωθυπουργου για τη φουκουσιμα

08:38 11/3/2012 - Πηγή: Fimotro
H Ιαπωνία «δεν θα ξεχάσει» την αλληλεγγύη που επέδειξε η διεθνής κοινότητα μετά το τσουνάμι και το δυστύχημα της Φουκουσίμα, την παραμονή της πρώτης επετείου της καταστροφής., υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός της χώρας Γιοσιχίκο Νόντα , σε άρθρο του στην εφημερίδα Washington...
Post. «Δεν θα ξεχάσουμε τους αγαπημένους μας, τους φίλους, τους συναδέλφους που χάσαμε στην καταστροφή», γράφει ο κ.Νόντα και προσθέτει «δεν ξεχνάμε επίσης τις εκφράσεις διεθνούς
αλληλεγγύης και υποστήριξης. Για όλα αυτά, αισθανόμαστε βαθειά υπόχρεοι».
Χειρότερο από την ατομική καταστροφή του Τσερνομπίλ (Ουκρανία) το 1986, το πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο στη Φουκουσίμα συνέβη μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011, που προκάλεσαν περισσότερους από 19.000 νεκρούς ή αγνοούμενους στη βορειοανατολική Ιαπωνία.
Στο άρθρο του στην Post, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σημειώνει ότι η χώρα του, διακατέχεται από τη βούληση να αντιμετωπίσει τα σοβαρότερα προβλήματα που προέκυψαν από την καταστροφή: την ανασυγκρότηση της πληγείσας περιοχής, την αποσυναρμολόγηση μελλοντικά της εγκατάστασης στη Φουκουσίμα Ντάιτσι, την απολύμανση της περιοχής και την "αναζωογόνηση" της ιαπωνικής οικονομίας.
Για να γίνει αυτό, ο κ. Νόντα πιστεύει ότι οι Ιάπωνες θα πρέπει να βασιστούν στα δυνατά σημεία της οικονομίας του αρχιπελάγους και να επιδιώξουν να διευρύνουν τη συνεργασία με τους εταίρους τους σε διεθνές επίπεδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα