ΜΗΝΥΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗ DEUTSCHE BANK ΓΙΑ 1 ΔΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ!

16:26 4/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Η αμερικανική κυβέρνηση μηνύει τον γερμανικό κολοσσό Deutsche Bank και τη θυγατρική της MortgageIT, διεκδικώντας 1 δισ. δολ. αποζημίωση. Το επιτελείο Ομπάμα τις κατηγορεί για ψευδείς δηλώσεις προκειμένου να συμπεριληφθούν στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα...
ασφάλισης ενυπόθηκων δανείων FHA (Federal Housing Administration).
Η αμερικανική
κυβέρνηση διεκδικεί από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αποζημίωση μεγαλύτερη του 1 δισ. δολαρίων.
Στο κατηγορητήριο αναφέρει ότι η Deutsche και η θυγατρική της επέλεγαν απερίσκεπτα ενυπόθηκα δάνεια, χωρίς να αξιολογούν αν οι δανειολήπτες ήταν σε θέση να τα αποπληρώσουν, παραβιάζοντας τους κανόνες του ομοσπονδιακού προγράμματος FHA.
Το τελευταίο χορηγεί ασφάλιση σε ενυπόθηκα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από εγκεκριμένους από αυτή δανειστές και ιδρύματα -όπως η Deutsche και η MortgageIT- στην επικράτεια των ΗΠΑ.
Είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστής ενυπόθηκων δανείων στον κόσμο, έχοντας ασφαλίσει από την ίδρυσή του το 1934 περισσότερες από 34 εκατ. ιδιοκτησίες.

Το αμερικανικό Δημόσιο υποστηρίζει ότι ενώ οι Deutsche και MortgageIT αποκόμιζαν κέρδη από την επαναπώληση των παραπάνω ασφαλισμένων δανείων, χιλιάδες Αμερικανοί ιδιοκτήτες κατοικιών αντιμετώπιζαν την πτώχευση και την έξωση, ενώ το FHA πλήρωνε ασφαλιστικές απαιτήσεις και άλλα κόστη που ξεπέρασαν τα 386 εκατ. δολάρια.
Η τελευταία θα αναγκαστεί να καταβάλει αρκετές εκατοντάδες δολάρια ακόμη για τους παραπάνω λόγους. Η Deutsche Bank αγόρασε τη MortgageIT το 2007. Χθες το απόγευμα η μετοχή της υποχωρούσε περισσότερο από 3%.
Keywords
Τυχαία Θέματα