Μητσοτακης : τα ενσημα του τσιπρα με ενδιαφερουν, οχι εαν ειναι αθεος

14:18 20/1/2014 - Πηγή: Fimotro
ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
«Oυσιαστικότερο πρόβλημα είναι η αποτελεσματικότητα του κράτους και όχι το μέγεθός του και το έχουμε εξηγήσει στην τρόικα», «λίστες για καταργούμενους φορείς υπήρχαν, βούληση δεν υπήρχε», «δεν με ενδιαφέρει αν ο...
Τσίπρας είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο». Αυτά, μεταξύ πολλών άλλων, είπε το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε μακροσκελή συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ τόνισε επίσης, πως «έχει τελειώσει
η εποχή των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αυτό το λέμε με απόλυτη σαφήνεια».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε ότι βάσει των συμφωνηθέντων πρέπει να αποχωρήσουν από το δημόσιο 15.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2014 και σημείωσε ότι ο στόχος των απολύσεων θα επιτευχθεί. Προσέθεσε όμως, ότι θα συνοδεύονται από «ισοδύναμες προσλήψεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών και των παράτυπων μετατροπών των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, θα εκπλαγούμε όλοι από τον βαθμό της ασυδοσίας.

«Το Δημόσιο δεν γίνεται καλύτερο μόνο υπό το πρίσμα του πόσοι θα φύγουν, είναι πιο σύνθετο το θέμα... Βάζουμε στην ατζέντα ουσιαστικά ζητήματα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου που δεν έχει θίξει η τρόικα, όχι να περιορίζουμε τη συζήτηση στο πόσοι θα φύγουν» τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα