Μοσκοβισι : μετρα εως 10 δις για το ελλειμμα

09:05 26/6/2012 - Πηγή: Fimotro
«Τρύπα» 7-10 δισ. ευρώ παρουσιάζει ο προϋπολογισμός της Γαλλίας, εφόσον παραμείνει ο στόχος για έλλειμμα 4,5% φέτος. Ο υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, επιβεβαίωσε ότι παραμένει ο στόχος για το έλλειμμα και ότι για να συμβεί αυτό θα...

πρέπει να εξοικονομηθούν 7-10 δισ. ευρώ. Προς το παρόν η νέα κυβέρνηση προχωρά σε απογραφή
των δημοσίων οικονομικών, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα.
Η δημοσιονομική «τρύπα» οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υστέρηση της ανάπτυξης, εξαιτίας των μέτρων παράλογης λιτότητας που έχουν ληφθεί σε όλη την Ευρωζώνη.
Η κυβέρνηση Σαρκοζί κατήρτισε τον προϋπολογισμό στη βάση πρόβλεψης για ανάπτυξη 0,7% - κάτι που πλέον φαντάζει απίθανο. Η κυβέρνηση Ολάντ θα πρέπει, τώρα, είτε να προχωρήσει σε νέες περικοπές δαπανών είτε να βρει νέες πηγές δημοσίων εσόδων.
Ήδη η νέα κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει την προεκλογική υπόσχεση για επιβολή φορολογικού συντελεστή στα ιδιαίτερα υψηλά εισοδήματα (άνω του 1 εκατ. ευρώ), αύξηση της φορολόγησης των μεγαλύτερων εταιρειών και επιβολή ειδικών τελών σε τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες.
Με τις εκλογές να ανήκουν πλέον στο παρελθόν, ο πρόεδρος Ολάντ έχει μία άριστη ευκαιρία να αποδείξει ότι η εικόνα που εμφάνισε προεκλογικά δεν ήταν ψεύτικη, επιβάλλοντας νέους φόρους στα υψηλά εισοδήματα και τις μεγάλες εταιρείες αντί να επιλέξει την? πεπατημένη της περικοπής κοινωνικών δαπανών.
Keywords
Τυχαία Θέματα