Να ανασταλουν οι κυρωσεις στη βορεια κορεα ζητουν οι ηπα

17:42 11/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι ΗΠΑ πρότειναν να αναστείλουν τις κυρώσεις και να αρχίσουν εκ νέου τις αποστολές τροφίμων στην Βόρεια Κορέα, αν η Πιονγκγιάνγκ σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης...
της Βόρειας Κορέας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) ότι η Ουάσινγκτον άλλαξε δραματικά την πρότασή της για την αποστολή 300.000 τόνων τροφίμων από πέρυσι κάνοντας την Βόρεια Κορέα
να αμφισβητήσει την δέσμευσή της ως προς την συμφωνία.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι η Πιονγκγιάνγκ παραμένει ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις λέγοντας, «θα παρακολουθήσουμε για να δούμε αν οι ΗΠΑ στ' αλήθεια θέλουν να χτίσουν (σχέσεις) εμπιστοσύνης».

Η πρόταση δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν από τον θάνατο του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ιλ στις 17 Δεκεμβρίου όταν φαινόταν ότι θα προέκυπτε συμφωνία.

Με βάση αυτή τη συμφωνία, η Βόρεια Κορέα θα σταματούσε τον εμπλουτισμό ουρανίου με αντάλλαγμα την βοήθεια σε τρόφιμα από τις ΗΠΑ, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης τον περασμένο μήνα επικαλούμενα ανώνυμους αξιωματούχους που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η πρόταση στην οποία αναφέρεται έγινε τον Ιούλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα