''να αναστειλει την αδιεξοδη πολιτικη της η κυβερνηση''...

Για αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης και για προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης κάνουν λόγο σε ανοιχτή επιστολή τους οι πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με αφορμή...
την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε την Πέμπτη στο ίδρυμα επειδή δεν διαβίβασαν τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων για τη διαθεσιμότητα.
Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τους τρεις αναπληρωτές Πρύτανη, από τους Κοσμήτορες των 11 Σχολών και τους Πρόεδρους των Τμημάτων Σπουδών του ΑΠΘ,
καλούν την κυβέρνηση να αναστείλει αυτή την τακτική και ουσιαστικά την καλούν να δώσει μια «πραγματική ευκαιρία για ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της επιβαλλόμενης στελέχωσης του ΑΠΘ με διοικητικό προσωπικό».
Επίσης στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι θέτοντας σε διαθεσιμότητα 169 διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ, η Πολιτεία οδήγησε το σύνολο σχεδόν του προσωπικού των υπηρεσιών διοίκησης του Ιδρύματος σε απεργία, άρα τη διοίκηση του ΑΠΘ σε αδυναμία πρόσβασης στους υπηρεσιακούς φακέλους και επεξεργασίας των στοιχείων τους.

Επιπλέον στην επιστολή τους τονίζουν ότι στέλνοντας σήμερα στον Εισαγγελέα τον Πρύτανη και τα διευθυντικά στελέχη του ΑΠΘ, με την κατηγορία ότι δεν έδωσαν τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων για τη διαθεσιμότητα, η Πολιτεία μεταθέτει την ευθύνη της δικής της συμπεριφοράς σε πρόσωπα που εξ αντικειμένου ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν, ακριβώς εξαιτίας της συμπεριφοράς της Πολιτείας.

«Εκτιμούμε ότι η υποκριτική και αντιφατική αυτή στάση δεν συνιστά άλλο, παρά μία απαράδεκτη μεθόδευση για εκφοβισμό και φίμωση των πανεπιστημιακών αρχών, ενάντια στα συμφέροντα των ιδρυμάτων της Ανώτατης Παιδείας» υπογραμμίζουν οι πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΘ.
Σημειώνεται ότι τα μεσάνυχτα της Τρίτης λήγει η προθεσμία για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, που δεν έχουν αποστείλει στο ΑΣΕΠ τους καταλόγους με τα στοιχεία προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας. Παράλληλα οι εργαζόμενοι στο ΑΠΘ, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για 6η εβδομάδα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Αναζητήσεις
βουγιουκλακειο ιδρυμα
Τυχαία Θέματα