Να μειωθουν σε 50 οι ημερες ασφαλισης στο ικα εταμ

23:17 15/2/2013 - Πηγή: Fimotro
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΣΙΟΥΦΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ
Με ερώτησή του που απηύθυνε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο βουλευτής Παύλος Β. Σιούφας, τον ερωτά αν προτίθεται ν' αλλάξει την σχετική διάταξη του νόμου ώστε και όσοι συμπλήρωσαν το έτος 2012 πενήντα (50) ημέρες...
ασφάλισης να δικαιούνται πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Να σημειωθεί ότι η υφιστάμενη σήμερα διάταξη προβλέπει 100 ημέρες ασφάλισης. Το πλήρες κείμενο της σχετικής Ερώτησης έχει ως εξής:

'Προς
τον Αξιότιμο Υπουργό: Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση

ΘΕΜΑ: Μείωση ημερών ασφάλισης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ΕΤΑΜ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ανεργίας ή υποαπασχόλησης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης προκειμένου να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους.
Σήμερα ειδικά που υπάρχει μεγάλη κρίση με παρατεταμένη ύφεση και τρομακτική ανεργία είναι δύσκολο να βρεθούν 100 ημέρες ασφάλισης για το έτος 2012 ώστε να ισχύει για το 2013 η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Αν προτίθεται να αλλάξει την σχετική διάταξη νόμου όπως έγινε για το έτος 2011 και να μειωθεί ο αριθμός των ημερών ασφάλισης σε 50 ώστε να έχουν οι υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι τουλάχιστον πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη το έτος 2013.

Ημερομηνία: 15/02/2013 Ο Ερωτών Βουλευτής

Παύλος Β. Σιούφας'
Keywords
Τυχαία Θέματα