Να συζητηθει η κροση στη βουλη ζητα το πασοκ...

20:52 19/4/2013 - Πηγή: Fimotro
''ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ'' ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ...
Το θέμα της προοπτικής της χώρας «μέσα στην παρούσα ευρωπαϊκή συγκυρία, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα» και το θέμα της Κύπρου προτείνει το ΠΑΣΟΚ να συζητηθεί στη Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα...
Σχετικό αίτημα έχει υποβάλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι μέσα από αυτή τη συζήτηση θα καταδειχθούν οι αντιθέσεις που θεωρούν στην Ιπποκράτους ότι εμφανίζονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το κυβερνητικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που προτείνεται από την Κουμουνδούρου.

Ωστόσο συνεργάτες του κ. Βενιζέλου προβαίνουν σε μια σειρά από παρατηρήσεις που αφορούν στη λειτουργία και της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα δηλώνουν πως στην Ιπποκράτους δεν είχαν ενημερωθεί για την απόφαση του πρωθυπουργού να πληθύνουν οι θέσεις μελών της κυβέρνησης. Μάλιστα εκφράζουν την διαφωνία τους με την περίπτωση να μεγαλώσει το κυβερνητικό σχήμα, αφού πιστεύουν ότι «πρέπει να είναι όσο γίνεται λιτό και λειτουργικό, ιδιαίτερη δε έμφαση πρέπει να δοθεί στα υπουργεία που σηκώνουν το βάρος των μεταρρυθμιστικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών».

Στο ΠΑΣΟΚ επαναφέρουν επίσης το θέμα της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κυβερνητικών κομμάτων, κάτι που πλέον είναι πάγιο αίτημα του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου. Με αφορμή το άρθρο 19 του χθεσινού νομοσχεδίου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο καταψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, την πρόταση για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για μια «ολοκληρωμένη και συστηματική επικαιροποίηση της συμφωνίας προγραμματικής σύγκλησης των τριών κομμάτων». Σημειώνουν, δε, ότι εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης δεν μπορεί να αφεθεί ως έννοια στα χείλη του κ. Τσίπρα και επαναλαμβάνουν την πρόταση του προέδρου του κόμματος για τις 55 εβδομάδες που απομένουν για τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση «να έχει συγκεκριμένους στόχους και μηχανισμό αξιολόγησης του αποτελέσματός σε εβδομαδιαία βάση».

Ειδικότερα στην Ιπποκράτους εκφράζεται έντονη ενόχληση για τους τελευταίους χειρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζιδάκη, τον οποίον καταγγέλουν για «“εκβιαστικές” δημόσιες δηλώσεις», σε σχέση με το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Πάντως κατατάσσουν στα θετικά της κυβέρνησης τη σύσταση Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών, κάτι που είχε προτείνει ο κ. Βενιζέλος. Επίσης επιμένουν «στην αποδοχή της ολοκληρωμένης πρότασής του για την ανάσχεση της ανεργίας με την μεταφορά πόρων του ΕΣΠΑ ύψους 1 δις ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μεταφορά που αποδέχεται η τρόικα» και εκτιμούν, μετά την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος στον ΟΑΕΔ, ότι είναι εφικτή η εξασφάλιση δημιουργίας 100000 θέσεων προσωρινής απασχόλησης.

Τέλος οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σχολιάζοντας την τεχνική έκθεση των πραγματογνωμόνων της Ελληνικής Αστυνομίας για τον υπολογιστή του κ. Διώτη, δηλώνουν ότι προκαλεί «χαμόγελα ικανοποίησης αλλά και θλίψης». Θέτουν επίσης το ερώτημα «τι άλλο πρέπει να συμβεί προκειμένου οι “συνασπισμένοι” σκευωροί και συκοφάντες που επένδυσαν σε πρόσωπα όπως ο κ. Διώτης, με κορυφαία την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιληφτούν το τεράστιο ηθικό, θεσμικό και πολιτικό τους λάθος».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα